Night Watch (1995)

  Da Rembrandts maleri "Nattevagten" vender tilbage som forfalskning i Amsterdam, må et par agenter på banen.


  FYRIGT AGENTERI

  Samme år som Pierce Brosnan sprang ud som James Bond-skuespiller i Goldeneye (1995) spillede han hovedrollen i denne tematisk beslægtede tv-film. Også i "Night Watch" er han agent (om end i FN-regi), bærer smarte gadgets (et ur med videoforbindelse) og er glad for kvinder.

   

  Forfalskninger i omløb

  Som FN-agenten Mike Graham kommer Brosnan sammen med kollegaen Sabrina på lidt af en opgave i både Amsterdam og Hong Kong. Og alt sammen på grund af et forfalsket maleri af Rembrandt, "Nattevagten" - heraf filmens titel.

   

  Humoristisk funderet

  Tv-filmen er veloplagt og humoristisk funderet i al sin pænt timede og energiske action. Det bliver i hvert fald aldrig kedeligt, men til gengæld ind imellem lidt for stift og kejtet. Brosnan er veloplagt og spiller i vid udstrækning på sin kommende Bond-charme, om end langt fra så stilet.

   

  Anmassende lydbillede

  Lydbilledet er anmassende, komplet med udspartlende musik. Det kan man ind imellem tilgive, når genre-stilen rigtig fodres, men i helheden er der bare alt for meget støj på alle kanaler.

   

  Baseret på succes-forfatter

  "Night Watch" er en blandt rigtig mange film baseret på succesforfatteren Alistair MacLeans bøger. Og her placerer David Jackson sig faktisk i rækken af ret habile MacLean-fortolkere, sammen med bl.a. Brian G. Hutton med Where Eagles Dare (1968) og J. Lee Thompson med The Guns of Navarone (1961).  Anmeldt i 2019 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  1995, Storbritannien, USA, Kroatien, Action, Thriller, 94 min.

  Dansk titel: Detonator II: Night Watch
  Instr: David Jackson Prod: Peter Snell Manus: David Jackson Baseret på: roman af Alistair MacLean Foto: Michael Negrin Klip: Eric Boyd-Perkins Mus: John Scott