Welcome to the Rileys (2010)

  Efter at have mistet deres datter kæmper et ægtepar med hver deres grad af sorg. I New Orleans finder manden en art erstatningsdatter i fortabt teenager.


  SORG & OMSORG

  Oprigtighed og ægthed er nøgleord i dette smagfuldt følelsesmættede drama om sorg og omsorg.

  Ro på
  Der er ro på hele vejen igennem, vel at mærke både på billede- og lydsiden, og det former en mesterligt afbalanceret film fuldt på bølgelængde med det virkelige livs op- og nedture.

  Ægteparret Doug og Lois har mistet deres datter. De sørger på hver deres måde og har svært ved at finde hinanden igen. Da Doug skal på et kursus i New Orleans, vælger han at blive der på ubestemt tid for at prøve at komme videre.

  Omsorg
  Ikke mindst fordi han har truffet teenagestripperen Allison, som han har fattet sympati for - men kun ud af omsorg og langt fra liderlighed.

  Den unge pige skal vænne sig til, at der pludselig er en voksen, som ønsker at tage sig af hende. Og måske kan det specielle nye venskab åbne døre, også i forholdet mellem Doug og Lois.

  En vidunderlig film
  "Welcome to the Rileys" er populært sagt en vidunderlig film: hjertevarmende, afbalanceret, velspillet og fuld af den slags smittende livsglæde, som kan give selv den mest stramtantede smilehuller.

  Greb om intensiteten
  Jake Scott instruerer med fuldendt greb om intensiteten i det store sorg/glæde-tema. Og i James Gandolfinis og Kristen Stewarts samspil bliver små gnister til kontrollerede flammer.

  Melissa Leo bidrager stærkt til det essentielle i parforholdets dybe krise ved tabet af et barn.  Anmeldt i 2013 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2010, Storbritannien, USA, Psykologisk drama, Teenagere, 110 min.

  Dansk titel: Welcome to the Rileys
  Instr: Jake Scott Prod: Giovanni Agnelli, Scott Bloom, Michael Costigan Manus: Ken Hixon Foto: Christopher Soos Klip: Nicolas Gaster Mus: Marc Streitenfeld
  Priser
  • SUNDANCE-N - Grand Jury Prize-nominering