Tomorrow Never Dies (1997)

  En katastrofe-liderlig mediegigant truer verdensfreden, men heldigvis har vi den britiske agent James Bond.


  FLAD BOND-FILM

  Tjuhej, bang bang, hviiin, bang bang, kaboooom. Hviiiiiiiin, svurp, plop, kysse kysse, ratatata, slask, my name is Bond, James Bond, bang bang, av la' vær..
   

  Ligegyldigt og larmende

  Så har vi overværet endnu en James Bond-film. Denne gang forkynder titlen, at morgendagen aldrig dør. Og det er da rart at vide. Især fordi man så har en chance for at se en knapt så ligegyldig, larmende og plat actionfilm dagen efter, man har set denne attende Bond-film.

  Katastrofeliderlig skurk
  James Bond, for anden gang i skikkelse af Pierce Brosnan, er denne gang oppe imod en gigantisk medienørd, spillet af Jonathan Pryce. Medienørden er gakgak og katastrofeliderlig.
   

  Krige på samlebånd

  Jo flere massedrab, verdenskrige og klodeundergange, jo bedre. Så denne medienørd arrangerer krige på samlebånd, bl.a. en i Det Kinesiske Hav, ved at sende missiler uanmeldt af sted fra sin radarusynlige båd.

  Håndgnideri i glinsende heldragt
  Så står han selv og godter sig og gnider hænder i sin sortglinsende heldragt, mens ellevetusind tv- og mega-skærme flimrer og siger smarte, moderne, elektroniske lyde bag ham.

  Bond på overarbejde
  Specialagent James Bond må endnu engang på overarbejde. Efter at vi har fået prøver på hans vanvittigt anvendelige BMW med fjernbetjening, set nærbilleder af hans sensationelt funktionelle ur og fået smagsprøver på hans usandsynligt akrobatiske evner på et lagen, kan tempoet endelig sendes i vejret. Jagten på medienørden kan begynde.

  Vidt omkring
  Bond kommer vidt omkring og støder på sin kollega, en hemmelig kinesisk agent, spillet af Michelle Yeoh. Nu skal de to rigtig samarbejde. Bond sørger for al det tekniske, Yeoh råber "Yeah" og sparker og fægter til højre og venstre.

  Undviger atombomber
  I kamp mod tiden (filmen varer jo kun 114 minutter) undviger Bond cirka ellevetusinde kugler og et par atombomber, der ellers er rettet perfekt mod ham.

  Åbentstående skjorte
  Og til sidst når han lige at gribe fat i kraven på skurken og sende et tunnelbor igennem ham. Bond har naturligvis åbentstående skjorte og velkæmmet hår, også under denne seance.
   

  Savner humor

  Humor er en by langt øst for Kina i denne film. Der er kun imponerende effektmageri tilbage. James Bond synes alt for selvoptaget og uden humor. Selvironien er forsvundet.  Anmeldt i 1998 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  1997, Storbritannien, USA, Action, Thriller, James Bond, Biler på film, 114 min.

  Dansk titel: Tomorrow Never Dies
  Instr: Roger Spottiswoode Prod: Michael G. Wilson, Barbara Broccoli Manus: Bruce Feirstein Foto: Robert Elswit Klip: Dominique Fortin, Michael Arcand Mus: David Arnold
  Priser
  • GG-N - Bedste originale sang ("Tomorrow Never Dies")