Johnny English Reborn (2011)

  En absurd klodset og uduelig, degraderet secret service-agent bringes ind i varmen igen i kamp for Storbritanniens ære.


  HYLENDE UMORSOMT #2

  Sammenhængende film:

  Johnny English (2003)

  Johnny English Reborn (2011)

   

  Johnny English-farce nr. 2 kom her otte år efter den første. Og det er afgjort mere af samme skuffe, blot justeret et par tænder opad hvad angår rollelisten: Her er flere store navne i spil. 

   

  Ingen fornyelse

  Hvis man havde regnet med bare den mindste smule fornyelse eller opfindsom- og spidsfindighed, bliver man svært skuffet. "Johnny English Reborn" byder ikke på nogen genfødsel, og det er kendetegnende fra start, hvordan historien flyder ovenpå med sine lange perlerækker af bund-forudsigelig farcekomik.

   

  Internationalt plot

  Med et internationalt plot, der bl.a. involverer kinesere, forsøger English igen at parodiere James Bond. Men uden meget held. Her er simpelthen ingen gnist, og den tåbelige overførsel af Mr. Bean-figuren til dette univers emmer at mangel på situationsfornemmelse.

   

  Skønne spildte kræfter

  Det ændrer stadig ikke ved, at filmen kan have elementer af vellykket komik, men det er svært tilfældigt og enkeltstående. Igen må man bare konstatere, at der er ret så mange skønne spildte kræfter på banen her, og så har 2'eren ikke engang John Malkovichs skurk til at trække det tamme lidt op. I stedet agerer Dominic West skurk uden ret meget glimt i øjet. Filmens bedste scene får vi faktisk sent under slutteksterne. Her er der takt, inspiration og musikalitet, når Johnny English skærer grøntsager til Edvard Grieg-toner.  Anmeldt i 2019 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2011, Storbritannien, Frankrig, USA, Komedie, Action, Farce, 101 min.

  Dansk titel: Johnny English - født på ny
  Instr: Oliver Parker Prod: Tim Bevan, Chris Clark, Eric Fellner Manus: Hamish McColl Foto: Danny Cohen Klip: Guy Bensley Mus: Ilan Eshkeri