Summer Rental (1985)

  Hvad der skulle have været en idyllisk og sol-slikkerisk sommerferie ender i total håbløshed og hat og briller for en lille familie.


  TYND KOMEDIE

  "Summer Rental" er endnu en af disse indholdsløse familiekomedier om en stresset mand, der tager på ferie med sin familie for at - tror han - slappe af og nyde livet i en måneds tid.
   

  Langt fra afslappende

  Ferien bliver dog langt fra afslappende, men derimod temmelig rædselsfuld, og alt går galt. Men i amerikanske komedier som denne bliver der også rådet bod på dét: En happy ending er under opsejling. Familien får efter megen tortur endelig oprejsning.

  Uheldig familiefar
  I denne film er det John Candy, der er den uheldige familiefar, og han egner sig perfekt til at spille hovedrollen i en falde-på-halen-komedie som denne. Jack Chester hedder han, og han har lejet et rigtigt luksushus, tror han, men efter et par dage kommer en rig familie og påstår, det er deres hus, hvad det også er.
   

  Et rædsomt bytte

  Jack har taget fejl af Beach Road og Beach Lane. Huset på Beach Lane er naturligvis langt mere forfaldent og rædselsfuldt placeret lige ud til en offentlig sti ned mod stranden. Og inden længe har Jack beskadiget sit ben, så han må blive hjemme, mens resten af familien forlyster sig.


  Forudsigeligt karikeret
  Der er ingen fantasi i Jeremy Stevens' og Mark Reismans historie, der uoriginalt følger alle tidligere lignende amerikanske komedier ned til mindste detalje. Familiens personer er overfladisk og særdeles forudsigeligt karikeret. Jack har en ung datter, hvis bryster netop er begyndt at stritte frem bag bh'en - hun er vild med livredderne - og de med hende.
   

  Far og søn

  Jack har en søn, der gerne vil være stærk og mandig og som klapper sin far i hænderne, når denne småfed og almindelig har tænkt sig at slå et par særdeles trendy fyre i beach volley - og hvor skuffet og flov bliver sønnen ikke bagefter..

  Kaotisk latterligt
  Den gamle søulk og hans folk er kaotisk latterligt fremstillet, det er ikke engang morsomt - det er råplat. Der er ganske få elementer i "Summer Rental", som man kan komme til at grine ad, men de få scener er bestemt ikke værd at vente på. Også alt for lidt af John Candys ellers så elegant morsomme skuespil.  Anmeldt i 1997 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  1985, USA, Farce, Komedie, Teenagere, Skibe på film, 84 min.

  Dansk titel: Alle tiders sommer
  Instr: Carl Reiner Prod: George Shapiro Manus: Jeremy Stevens, Mark Reisman Foto: Ric Waite Klip: Bud Molin Mus: Alan Silvestri