Deadly Slumber (1993)

  Til at begynde med ligner det et selvmord, da en læge findes død, men det bliver hurtigt en mordsag, fordi afdøde havde modtaget trusselsbreve.


  MORSE I TVIVL

  Det er ikke første gang, at Morse og Lewis bliver kaldt ud til en sag, der sagtens kunne ligne selvmord, men som efterfølgende viser sig at være mord.
   

  Bundet & kvalt

  Således også i tilfældet Matthew Brewster. Patologen kan afsløre, at den afdøde læge er blevet bundet og kvalt. Da Morse og Lewis begynder at efterforske i Brewsters egne rækker, finder de hans søn mistænkelig.
   

  Trusselbreve

  Men da det kommer frem, at en far (Brian Cox) til en tidligere fejlbehandlet patient af Matthew Brewster, har sendt den afdøde og hans sygeplejerske trusselsbreve, bliver han pludselig Morses hovedmistænkte. En servitrice på en pub hjælper dog med et alibi.

  Mystiske drejninger
  Sagen tager flere mystiske drejninger, som er svære at gennemskue for makkerparret Morse og Lewis. Da sønnen tilstår drabet på sin far, synes alt at falde på plads, men er det virkelig sandheden?
   

  Kompleks sag

  Episoden her har en noget mere kompleks sag end gennemsnittet og har desuden den store kvalitet at have en (formodet) skurk i Brian Cox, der spiller med og op imod Morse.

  Godt modspil
  Effekten af godt modspil er stor i en serie som Morse, der som hovedregel - og med rette - baserer sine spændingskurver på små og store udsving i hovedpersonens humør og personlighed.
   

  Matcher intellektet

  Lewis er den evige modspiller, men han spiller aldrig på samme præmisser som Morse, han når aldrig op på siden af ham. Derfor har både Morse og tilskuerne ind imellem fornøjelse af en skurk eller helt, der kan matche Morses vid og intellekt, helt eller delvist, og en sådan finder vi i Brian Cox' mistænkte Michael Steppings i denne episode.
   

  Cox en bonus

  Brian Cox, der er en af Storbritanniens helt store og internationalt kendte karakterskuespillere, er en bonus for episoden, og han rammer flot en afdæmpet spillestil, der matcher Morse.  Anmeldt i 2007 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1993, Storbritannien, Krimi, Drama, Inspector Morse, 103 min.

  Dansk titel: Inspector Morse: Dødelig søvn (tv)
  Instr: Stuart Orme Prod: Chris Burt Manus: Daniel Boyle Baseret på: karakterer af Colin Dexter Foto: Colin Munn Mus: Barrington Pheloung