Meet the Fockers (2004)

  Et ungt par skal præsentere sine respektive forældre for hinanden, og det bliver noget af en prøvelse, da de gamle er som nat og dag.


  UBØNHØRLIGT PINLIGT

  Sammenhængende film:
  Meet the Parents (2000)
  Meet the Fockers (2004)
  Little Fockers (2010)

  Ualmindelig frisk komedie - den midterste i trilogien om Focker-familien. Underholdningsværdien er høj, særligt som følge af pinlighedsfaktoren og veloplagt parløbsspil gange med tre.

  Som nat & dag
  Det unge par, Greg Focker (Ben Stiller) og Pam Byrnes (Teri Polo), står for en ganske epokegørende begivenhed. De fire forældre skal møde hinanden for første gang, og det bliver alt andet end kedeligt, for de to svigerpar er som nat og dag.

  Temmelig konservative
  Pams forældre er temmelig konservative, og særligt faderen Jack (Robert De Niro) er lidt af en regelret stivstikker, der bestemt ikke lader andre diktere noget som helst.

  Sindbilledet på godt humør
  Gregs forældre derimod er meget løsslupne og åbne over for nye muligheder, og deres sexliv er vældig aktivt, hvilket de ikke lægger skjul på. Måske fordi moderen Rozalin (Barbra Streisand) er sexterapeut, og faderen Bernie (Dustin Hoffman) bare er sindbilledet på overgearet godt humør.

  Relativt fornuftige
  Man kan sige sig selv, at der er lagt grundigt i kakkelovnen til forskellighedskomik. Heldigvis har de tre par, de to gamle og det unge, stor forståelse for lagkagekomikkens grænser, så begivenhederne forbliver relativt fornuftige filmen igennem.

  Skævhed med charme
  Mest overgearet er Streisand/Hoffman-parret, der jo er frisindede og konstant oppe på beatet. Men særligt Dustin Hoffman leverer skævheden med en charme, der ikke er til at stå for.

  Surmulende & retskaffen
  I den anden grøft finder vi De Niros surmulende og retskafne type (i en herligt afmålt præstation), flankeret af den lidt forsømte hustru (Blythe Danner i en tilsvarende tempereret præstation).

  I pinlighedernes keglespil
  Det unge par står for skud i pinlighedernes keglespil, og særligt Ben Stiller må i dén grad gemme sig, når mor og far taler rent ud af posen.

  Megen morskab
  Der er megen morskab at hente i de små og store indfald. Den absurd store autocamper-lastbil, som Jack Byrnes er den stolte ejer af, sætter en fin afgangskulisse, ligesom Byrnes’ lille møghund, der konstant boller dameben (og pivedyr) tilfører en ualmindelig skøn humor (scenen med autocamper-toilettet er ubetalelig!)

  Forventelig genremusik
  Randy Newmans lirum-larum-genremusik dytter forventeligt i baggrunden, men på en eller anden måde lever man lettere med det, mens man klukler behersket i skægget.  Anmeldt i 2017 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2004, USA, Komedie, 116 min.

  Dansk titel: Meet the Fockers
  Instr: Jay Roach Prod: Robert De Niro, Jay Roach, Jane Rosenthal Manus: Jim Herzfeld Baseret på: karakterer af Greg Glienna & Mary Ruth Clarke Foto: John Schwartzmann Klip: Alan Baumgarten, Lee Haxall, Jon Poll Mus: Randy Newman