French Connection II (1975)

  En amerikansk privatdetektiv føler sig helt til grin under sit opklaringsarbejde i Paris, men inden længe skal han få endnu mere at tænke over.


  NYT LIV TIL POPEYE

  Sammenhængende film:
  French Connection (1971)
  French Connection II (1975)

  Der er masser af nyt liv til Gene Hackmans Popeye-rolle i "French Connection II". Faktisk er det en helt anden type film end 1'eren - en stærkere film med en imponerende præstation af Gene Hackman som den allerstørste drivkraft.

  Hjælpeløs i Paris
  Efterforskeren Popeye er helt hjælpeløs i Paris. Han forstår ikke sproget, han forstår ikke sin franske kollega Barthelemy, han forstår ikke hans fremgangsmetoder.

  Brugt som lokkemad
  Popeye finder faktisk ret hurtigt ud af, at han ikke bryder sig om franskmænd. Han ved ikke, at hans franske kolleger bruger ham som lokkemad til storforbryderen Charnier ved at lade ham synke dybt ned i et ufrivilligt stofmisbrug, hvor han tilmed bliver mishandlet af franske forbrydere.

  Højklasses Hackman
  Popeye får usandsynlig svært ved at komme ud af sit stofmisbrug igen, hvilket fører til filmens mest svedspringende intense scener med højklasses skuespil, næppe set lignende fra Hackman. Men alle Popeyes pinsler fører alligevel til en belønning i filmens fuld-farts-slutning.

  Ganske spændende
  Det er ikke spiontemaerne eller de actionprægede scener, der gør "French Cinnection II" til noget særligt, for selvom scenerne er teknisk af meget høj klasse, så er det i særklasse Gene Hackmans præstation, der er mest iøjnefaldende.

  Stærk sammenhængskraft
  John Frankenheimer blev ny mand i instruktørsædet efter William Friedkins første film i serien. De to instruktører har skabt to meget forskellige film, der alligevel har en stærk sammenhængskraft.

  Klaustrofobisk stemning
  Pariser-underverdensstemningen er klaustrofobisk og stærkt stemningsmættet indfanget i Claude Renoirs stilrene fotografering. I en fænomenalt velovervejet lyssætning står særligt Popeyes pinsler frygtindgydende virkningsfuldt. Don Ellis' musik tager tråden op fra den første film med fine temaer, der ikke bliver decideret misbrugt.  Anmeldt i 1995 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1975, USA, Krimi, Action, Biler på film, 109 min.

  Dansk titel: French Connection II
  Instr: John Frankenheimer Prod: Robert L. Rosen Manus: Alexander Jacobs, Robert Dillon, Lauri Dillon Foto: Claude Renoir Klip: Tom Rolf Mus: Don Ellis
  Priser
  • GG-N - Bedste skuespiller (Hackman)