It's All About Love (2003)

  Et par med polske aner kæmper for at overleve i en kold og kynisk fremtid - forfulgt over det meste af kloden på en farefuld færd.


  MISLYKKET MYSTIK

  Ovenpå dogmefilmen, Festen (1998), er Thomas Vinterberg sadlet fuldstændig om. Fra det intense, nærværende drama til det diffuse, mystiske og uforklarlige. Fra håndholdt og ægte til poleret og søgt.

  Underminerende mystik
  "It's All About Love" er tydeligt inspireret af både David Lynch, Alfred Hitchcock og Stanley Kubrick, tre af filmhistoriens største mestre. Thomas Vinterbergs og Mogens Rukovs manuskript er fyldt til randen med mystificerende elementer, men modsat fx i Lynchs film er mystikken hér fuldkommen underminerende.

  Stift & villet
  Joaquin Phoenix og Claire Danes forsøger ihærdigt at holde liv i den flossede historie, men lige meget hvor ivrigt de prøver, forbliver filmen stiv, villet og søgt.
   

  På flugt fra slemme bagmænd

  I en ikke alt for fjern fremtid er et par med polske aner på flugt fra 'slemme bagmænd': De runder næsten alle verdenshjørner på deres flugt, og undervejs bliver Claire Danes’ Elena klonet i en lille håndfuld eksemplarer.

  Under lavmål
  Dette er den korte udgave af handlingsresuméet, men det er næsten tvingende nødvendigt at forsøge at forholde sig til historien med en vis ironisk distance, da snart sagt hvert sekund er under lavmål. Begivenhederne er så indviklede og "uforklarlige", at man næsten ikke "nænner" at genfortælle dem. Man må selv danne sig et indtryk.

  Næsten for klinisk
  Fotograferingen og klipningen (hele filmen blev klippet igennem to gange!) emmer af professionalisme, og hele filmen er drejet så klinisk professionelt, at det næsten bliver for meget.

  Et flop af de store
  Symbolik og store armbevægelser i snart sagt hver eneste indstilling gør oplevelsen total: dette er i sandhed et flop af de store. Et anmassende minimalistisk tema af filmkomponisten Zbigniew Preisner er svært at abstrahere fra.

  Med polsk accent..
  Skuespillerne lider under den tarveligt ringe historie, og det bliver ikke bedre af, at de skal tale med polsk accent. Sean Penn har en minimal og utaknemmelig birolle og leverer prikken over et ikke videre overbevisende "i", da han ganske forudsigeligt runder filmen af med af sige dens titel.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2003, Danmark, Canada, Frankrig, Mystik, Drama, Thriller, Romantik, 110 min.

  Dansk titel: It's All About Love
  Instr: Thomas Vinterberg Prod: Birgitte Hald Manus: Mogens Rukov, Thomas Vinterberg Foto: Anthony Dod Mantle Klip: Valdis Óskarsdóttir Mus: Zbigniew Preisner
  Priser
  • RB - Bedste fotografering
  • RB - Bedste scenografi
  • RB - Bedste special effects