Olsen Banden junior (2001)

  Den populære danske bande som halvstore knægte. Egon udtænker en genial plan, der er lige ved at lykkes.


  OLSENBANDE FOR ALLE ALDRE

  Sammenhængende film:
  Olsen-banden (1968)
  Olsen-banden på spanden (1969)
  Olsen-banden i Jylland (1971)
  Olsen-bandens store kup (1972)
  Olsen-banden går amok (1973)
  Olsen-bandens sidste bedrifter (1974)
  Olsen-banden på sporet (1975)
  Olsen-banden ser rødt (1976)
  Olsen-banden deruda' (1977)
  Olsen-banden går i krig (1978)
  Olsen-banden overgiver sig aldrig (1979)
  Olsen-bandens flugt over plankeværket (1981)
  Olsen-banden over alle bjerge (1981)
  Olsen-bandens sidste stik (1998)
  Olsen banden junior (2001)

  Det er lykkedes instruktør Peter Flinth og hans dygtige filmhold at skabe en børneolsen-bande, der virkelig overgår alle forventninger. Niveauet er højt over hele linjen: Historien er vittig, kvik og opfindsom og helt Olsen-banden værdig. Skuespillet er pænt og scenografien er i en klasse for sig.

  En genial plan
  Ove Sprogøe og alle de andre er skiftet ud med skuespillere af en noget anden generation. Egon sætter sine to kammerater, Benny og Kjeld, ind i en genial plan, der skal gøre dem alle rige.

  En planlagt adoption
  Egon bor på et børnehjem men har hørt, at et stenrigt par gerne vil adoptere en dreng. Egon udgiver sig for at være englebarnet over dem alle, og da parret vælger ham, regner han da også med at blive forkælet.

  Skumle planer
  Det viser sig imidlertid, at parret har skumle planer med Egon. Planer der absolut ikke er forbundet med kærlighed. Egon skal sendes ud i rummet - hvordan vil han nu forhindre det?

  Meget troværdig scenografi
  Et af de helt positive træk ved filmen er den grundige scenografi, der giver et brillant tidsbillede, der er ganske troværdigt. Ind imellem er der svipsere, men det glemmer man hurtigt igen.

  God timing
  Den karakteristiske olsen-bande-timing fornægter sig ikke - det fører medrivende og spændende sekvenser med sig, der vækker minder fra de gode gamle film.

  Herligt skuespil
  De halvstore knægte spiller flot og får bravt modspil fra Signe Lerches Yvonne. De voksne er også i form, blandt de bedste er Ellen Hillingsøs fandenivoldske doktor Rakowski og Ole Thestrups meget ivrige major Schröder.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024