Men of War (1994)

  En tidligere elitesoldat leder et hold specialtrænede soldater til udkants-Thailand, hvor der efter sigende gemmer sig en skat.


  GRIMT POLERET

  Svulstig, billigt udseende og overspillet b-actionfilm, hvor en af de få formildende omstændigheder er nydelige optagelser fra udkants-Thailand.

  En svensker i Thailand
  Dolph Lundgren spiller her en af karrierens relativt få svenske karakterer: hans Nick Gunar har sågar en svensk replik undervejs, og flere gange fremhæves hans nordiske aner af venner og fjender.

  Elitesoldat på mission
  Nick leder som tidligere elitesoldat et hold specialtrænede soldater til en isoleret ø. Deres mission er at skaffe sig adgang til en meget usædvanlig skat, der efter sigende befinder sig på øen.

  Muskelpansret i orden
  Men Nick & co. Er ikke alene på togt, og så må man stå model til meget, når man har muskelpansret i orden. Og dét har Dolph Lundgren (om ikke andet).

  Grimt poleret
  "Men of War" udmærker sig ved en grimt poleret og upersonlig fortællestil, der hylder en kikset belysningsteknik og en nærved konstant underlægningsmusik. Måske for at skjule den svage historie.

  Lattervækkende biroller
  Smækfyldt med lattervækkende biroller. B.D. Wong med mislykket fipskæg agerer lokal thai med hjemmeviklet lændeklæde og selvlært engelsk. Kevin Tighe er den væmmeligt glatte militærmand med skumle hensigter.

  Kors i brystbehåringen
  Og helt i bunden finder vi Trevor Goddards portræt af brite-superskurken Keefer, komplet med et tilbarberet kors i brystbehåringen. At Goddard i det virkelige liv døde af en overdosis kan måske ikke undre det store, når man ser, hvor absurd han her kan overspille.  Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1994, USA, Action, Thriller, Krig, 102 min.

  Dansk titel: Men of War
  Instr: Perry Lang Prod: Arthur Goldblatt, Andrew Pfeffer Manus: John Sayles, Ethan Reiff, Cyrus Voris Foto: Rohn Schmidt Klip: Jeffrey Reiner Mus: Gerald Gouriet