Negerkys og labre larver (1987)

  To halvstore piger, der bliver mobbet i klassen, drømmer sig ind i en verden, hvor det pludselig er dem, der er ovenpå. Måske kan det hjælpe dem videre.


  ULTRATYND BØRNEFILM

  Li Vilstrup, der 12 år før denne film ko-instruerede kønsrolle-komedien Ta' det som en mand, frue (1975), gik her solo med en historie om skolepigers genvordigheder. Det måske mest positive man kan sige om "Negerkys og labre larver" (hvis titel i øvrigt ville være "dybt krænkende" i dagens Danmark) er, at den er farvestrålende i sit udtryk - rent visuelt. Historie- og formidlingsmæssigt mangler farven næsten helt.

   

  Trynede piger

  Et par mobbede skolepiger kæmper med at få hverdagen til at hænge sammen. De drømmer sig ind i en verden, hvor det er dem, der er ovenpå, og plageånderne de trynede. Måske kan dagdrømmeriet være med til at styrke pigerne, så de bedre kan slå fra sig og klare skærene på en positiv måde.

   

  Masser af fyldstof

  Med helt ufatteligt meget fyldstof i en film, der blot varer 62 minutter, udgør "Negerkys og labre larver" reelt kun omtrent en halv times handling. Fylden består mest af lange, trættende sangindslag. Og handlingen formørkes desværre af børneskuespil på det absolut jævne, uden voksenroller af længere optræden end få sekunder til eventuelt at højne niveauet.

   

  80'er-typisk

  Det farvestrålende i børnefilmen er som nævnt det i sandhed 80'er-typiske tøjvalg, flittig påsmøring af pigesminke og pletvis funky festudsmykning. Og så selvfølgelig ubegrænset tilgang til slik, kage og sodavand, som ikke mindst pigernes drømmeverden giver fribillet til.

   

  Sjov debut

  Sjovt at se Thure Lindhardt i debutrollen som klassekammerat (og postbud i drømmedelen) - samme år som hans optræden i en film af en ganske anden kaliber, nemlig Pelle Erobreren (1987). Ulla Henningsen har en enkelt scene som en umiddelbart snobbet mor - ærgerligt at hun ikke får mere film at boltre sig i, for præstationen lover ellers godt.  Anmeldt i 2019 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024