Lawless (2012)

  Bondurant-brøderene viger ikke tilbage for vold og mord, da en specialagent er ved at optrevle deres hjemmebrændervirksomhed.


  STÆRKT I MÅL

  Æstetiseret vold blandt virkelighedens verdens Bondurant-brødre: de veg ikke tilbage for slåskampe og mord i forbudstidens USA - og de havde noget at forsvare, da deres hjemmebrændervirksomhed efterhånden havde et pænt omfang.

  Stærkt i mål
  "Lawless" er en fejende flot og medrivende actionkrimi-thriller, der nok sætter sin egen brovtende stil lidt for meget i førersædet, men som alligevel kommer stærkt i mål.

  Forfængeligt morderisk
  Her hjælper følt spil af Shia LeBeouf som den følsomme af brødrene og særligt ultimativt slesk skurkespil af Guy Pearce som den kompromisløse og forfængeligt morderiske specialagent.

  Grafisk vold
  Det er en film, der er meget grafisk i sin vold. At få skåret halsen over fra øre til øre er fx en lille detalje i de tiltagende klamsvedte kampe, som Bondurant-brødrene må tage.

  Troværdigt tidsbillede
  Grafisk er "Lawless" i det hele taget: stærk i sit visuelle udtryk, der meget troværdigt portrætterer forbudstidens livsstil - og på lydsiden, hvor musikken spiller en lovligt dominerende rolle.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2012, USA, Thriller, Krimi, 116 min.

  Dansk titel: Lawless
  Instr: John Hillcoat Prod: Michael Benaroya, Megan Ellison, Lucy Fisher, Douglas Wick Manus: Nick Cave Baseret på: roman af Matt Bondurant Foto: Benoît Delhomme Klip: Dylan Tichenor Mus: Nick Cave, Warren Ellis
  Priser
  • CAN-N - Palme d'Or-nominering