Brothers (2009)

  To brødre, den ene soldat i Afghanistan, den anden netop ude af fængslet, får vendt op og ned på tilværelsen som følge af krig og kærlighed.


  PLUMP GENINDSPILNING

  Sammenhængende film:
  Brødre (2004)
  Brothers (2009)

  Amerikanerne faldt pladask for Susanne Biers sprødt internationale Brødre (2004) og fik straks lyst til at genindspille den på "amerikansk". Det kan man jo godt forstå, idet Biers film rummer en lang række narrative greb, der nemt kan transformeres til amerikanske forhold.

  Bror dag og bror nat
  Således udstyret med store Hollywood-navne og en noget mere skødesløs omgang med "jeg elsker dig"-proklamationer får vi endnu engang serveret historien om bror dag og bror nat i et forstadsmiljø.
   

  Sej kamp

  Den ene bror er militær-karrieremand i Afghanistan. Han har kone og børn. Den anden bror er netop kommet ud af fængslet, men er til gengæld humanist - til stor irritation for gamle farmand. Da beskeden om, at militærbror er død, havner hjemme i forstaden, begynder den seje kamp for atter at finde fodfæste.

  Belæsset med krigstraumer
  Enken og den tilbageværende bror forelsker sig langsomt, og det komplicerer sagerne yderligere, da den "døde" bror pludselig dukker op igen, belæsset med krigstraumer til langt op over begge ører.

  Harmløs filmaffære
  Fra ende til anden er "Brothers" en harmløs filmaffære. Der fortælles med bred pensel, musikken buldrer jævnligt som trofast stemningsdiktator, skuespillerne falder nydeligt og velindstuderet ind i rollerne.

  Savner barskhed og fortvivlelse
  Men det nødvendige psykologiske bid udebliver. Den amerikanske udgave savner dén barskhed og fortvivlelse, der effektivt var en del af udstrålingen i Biers film. De dramatiske begivenheder falder mere plumpt, og skuespillerne er ikke tildelt de samme udviklingsmuligheder. Bedst er humanistbroren, spillet af Jake Gyllenhaal.  Anmeldt i 2010 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2009, USA, Psykologisk drama, Thriller, Krig, 105 min.

  Dansk titel: Brothers
  Instr: Jim Sheridan Prod: Michael De Luca, Ryan Kavanaugh, Sigurjon Sighvatsson Manus: David Benioff Baseret på: filmen "Brødre" af Susanne Bier og Anders Thomas Jensen Foto: Frederick Elmes Klip: Jay Cassidy Mus: Thomas Newman
  Priser
  • GG-N - Bedste skuespiller (Maguire)
  • GG-N - Bedste originale sang