3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Brothers
To brødre, den ene soldat i Afghanistan, den anden netop ude af fængslet, får vendt op og ned på tilværelsen som følge af krig og kærlighed.
PLUMP GENINDSPILNING

Sammenhængende film:
Brødre (2004)
Brothers (2009)

Amerikanerne faldt pladask for Susanne Biers sprødt internationale Brødre (2004) og fik straks lyst til at genindspille den på amerikansk.

Det kan man jo godt forstå, idet Biers film rummer en lang række narrative greb, der nemt kan transformeres til amerikanske forhold.

Bror dag og bror nat
Således udstyret med store Hollywood-navne og en noget mere skødesløs omgang med "jeg elsker dig"-proklamationer får vi endnu engang serveret historien om bror dag og bror nat i et forstadsmiljø.

Den ene bror er militær-karrieremand i Afghanistan. Han har kone og børn. Den anden bror er netop kommet ud af fængslet men er til gengæld humanist, til stor irritation for gamle farmand.

Da beskeden om at militærbror er død havner hjemme i forstaden, begynder den seje kamp for atter at finde fodfæste.

Belæsset med krigstraumer
Enken og den tilbageværende bror forelsker sig langsomt, og det komplicerer sagerne yderligere, da den "døde" bror pludselig dukker op igen, belæsset med krigstraumer til langt op over begge ører.

Harmløs filmaffære
Fra ende til anden er "Brothers" en harmløs filmaffære. Der fortælles med bred malende palet, musikken buldrer jævnligt som trofast stemningsdiktator, skuespillerne falder nydeligt og velindstuderet ind i rollerne.

Savner barskhed og fortvivlelse
Men det nødvendige psykologiske bid udebliver. Den amerikanske udgave savner den barskhed og fortvivlelse, der effektivt var en del af udstrålingen i Biers film.

De dramatiske begivenheder falder mere plumpt, og skuespillerne er ikke tildelt de samme udviklingsmuligheder.

Bedst er humanistbroderen, spillet af Jake Gyllenhaal.
Anmeldt i 2010 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Brothers

Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: Brothers
Instr: Jim Sheridan Prod: Michael De Luca, Ryan Kavanaugh, Sigurjon Sighvatsson  Manus: David Benioff  Baseret på: filmen "Brødre" af Susanne Bier og Anders Thomas Jensen  Foto: Frederick Elmes  Klip: Jay Cassidy  Mus: Thomas Newman  
Medvirkende:
Jake Gyllenhaal (Tommy Cahill)
Natalie Portman (Grace Cahill)
Tobey Maguire (Capt. Sam Cahill)
Clifton Collins Jr. (Major Cavazos)
Sam Shepard (Hank Cahill)
Mare Winningham (Elsie Cahill)
Priser:
GG-N, Bedste originale sang (U2, Bono)
GG-N, Bedste skuespiller (Maguire)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.