Out of Rosenheim (1987)

  En stor tysk kvinde slår sig ned på et motel i ørkenen og bliver snart hele områdets tilløbsstykke.


  SÆRDELES ALTERNATIVT

  Dette er den tyske instruktør og manuskriptforfatters, Percy Adlons, første engelsksprogede film med den foretrukne frontfigur, Marianne Sägebrecht, i den dominerende hovedrolle.

  Vandring i ørkenen
  Sägebrecht spiller den tyske kvinde, Jasmin, der efter et skænderi med manden vandrer gennem ørkenen under den bagende sol, indtil hun endelig støder på et støvet motel.

  Skævt venskab
  Her møder hun den temmelig vanvittige indehaver, Brenda, der behandler Jasmin forfærdeligt, men der kan hurtigt ske landvindinger, og inden længe er de bedste venner.

  Konstruktivt
  Venskabet bruger de konstruktivt til at gøre motellet til områdets mest interessante, og folk begynder at valfarte til stedet for at se fænomenet Jasmin Munchgstettner.

  Alternativt
  Ikke alene historien hører til i den alternative ende af filmverdenen. Også Percy Adlons visuelle stil er noget nær unik med en masse afskyeligt stærke farver, som sætter sig på nethinden. Alt i alt en spøjs filmoplevelse.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1987, Tyskland, Komedie, Drama, 89 min.

  Dansk titel: Bagdad Café
  Instr: Percy Adlon Prod: Percy Adlon, Eleonore Adlon Manus: Percy Adlon, Eleonore Adlon, Christopher Doherty Foto: Bernd Heinl Klip: Norbert Herzner Mus: Bob Telson, J.S. Bach
  Priser
  • AAN - Bedste originale sang ("Calling You")
  • RB - Bedste udenlandske film
  • GULDB - Bedste udenlandske film