Fish Tank (2009)

  En teenager kæmper for at finde fodfæste i en verden fuld af skuffelser. Men en dag åbner moderens nye kæreste nye muligheder.


  TILVÆRELSENS ÅBNE SÅR

  Ualmindeligt ærligt og ukrukket former Andrea Arnold dette uafrystelige drama, der på intet tidspunkt mister besindelse eller troværdighed. Teenageren Mia har det svært i sin britiske ghetto, hvor kærlighed er et for længst fortrængt begreb afløst af svig, smerte, hån og fremmedgørelse.
   

  Kærligheden er mulig

  Men da moderens nye kæreste bliver en del af den lille families hverdag, begynder Mia så småt at tro på, at både kærlighed og frihed er en mulighed.

  Fredfyldt stress
  "Fish Tank" er fredfyldt stress, sådan at forstå at det psykologisk hektiske tema er beskrevet fuldkommen uden overflødige virkemidler. Således føler man sig som tilskuer som fluen på væggen, som om man selv er til stede og er en del af det ærligt troværdige miljø.

  Tilværelsens smerte
  Fuldstændig uden brummende lyddesign eller filmmusik indfanger filmen dén smerte, der også er et af tilværelsens grundvilkår. Lagt i hænderne på Andrea Arnold bliver virkeligheden til film og filmen til virkelighed. Stærkt spillet over hele linjen i et komplet spektrum af følelser.  Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2009, Storbritannien, Holland, Psykologisk drama, Teenagere, 123 min.

  Dansk titel: Fish Tank
  Instr: Andrea Arnold Prod: Kees Kasander, Nick Laws Manus: Andrea Arnold Foto: Robbie Ryan Klip: Nicolas Chaudeurge Mus: Phonso Martin
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation
  Priser
  • BD-N - Bedste ikke-amerikanske film
  • CAN - Jury Prize
  • CAN-N - Palme d'Or-nominering
  • RB-N - Bedste ikke-amerikanske film