Killing Season (2013)

  En pensioneret amerikansk soldat bliver opsøgt af en gammel fjende fra balkankrigen. Nu begynder kattens leg med musen i den vilde natur.


  BUNDLØST GUMPETUNGT

  Interessant men frugtesløs casting: Robert De Niro møder John Travolta i et hævntema uden omsvøb.

  Det er den potentielt højspændte men uheldigvis klæbrigt søgte fortælling om to gamle fjender fra Balkankrigen, der mødes igen i de amerikanske skove til et muligt endeligt opgør.

  Ubehjælpsomt
  Filmen kæntrer, da John Travolta første gang slår over i sin serbisk-engelske accent: det er ufrivilligt komisk og ubehjælpsomt på samme tid og hjælper absolut ikke på troværdigheden.

  Overdrivelser på samlebånd
  Samtidig bliver det hurtigt tydeligt, hvor filmen vil hen: i en retning hvor den ene overdrivelse tager den anden, og hvor hævnen med lidt etik og moral måske kan havne i forsoning? Det ville jo være en smuk udgang på fortidens grusomheder i Europa.

  Ingen fremdrift
  "Killing Season" savner mærkværdigvis fremdrift. Det er som om, nogen holder filmen tilbage. På trods af action i fugtige skove og masser af bue-og-pil-smerte forbliver filmoplevelsen svært uengagerende.

  En smule saft
  Robert De Niro får presset en smule saft ud af en tør rolle, mens Travolta falder igennem særligt på sproget. Det flotte naturscenarie spiller sin mest virksomme rolle under end credits, mens musikken dikterer meget af handlingen.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2013, USA, Thriller, Action, Drama, 91 min.

  Dansk titel: Killing Season
  Instr: Mark Steven Johnson Prod: Paul Breuls, Ed Cathell III, Anthony Rhulen, John Thompson Manus: Evan Daugherty Foto: Peter Menzies Jr. Klip: Sean Albertson Mus: Christopher Young
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation