Edge of Tomorrow (2014)

  Væmmelige rumvæsner truer med at udslette Jordens befolkning, men en amerikansk soldat udsættes ufrivilligt for en moderne teknologi, der kan blive redningen.


  DIMENSIONER

  Hæsblæsende hovedrysten: "Edge of Tomorrow" er en af disse helt igennem overdimensionerede Hollywoodfilm, der oven i købet slår sig op på et plot, der krydser dimensioner, liv, død og tid, som var det a walk in the park.

  Grænsen nås hurtigt
  Det er ganske underholdende til en vis grænse, men denne grænse når man uheldigvis ret hurtigt, da det første gang bliver tydeligt, hvor historien er på vej hen - hvis man da overhovedet kan tale om en retning.

  D-dag med aliens
  Den amerikanske militærmand, Cage, havner på mystisk vis blandt menige allierede og har ingen mulighed for at undslå sig hektisk kamp på den franske kyst mod absurd dødbringende rumvæsner, der roterer med vakse lydeffekter om deres egne akser. Som en slags fremtids-D-dag forsøger filmen således at overgå virkeligheden med rumvæsner i stedet for nazister.

  Pakket ind i våben
  Cage bliver kastet direkte ud i det, uden først at være blevet introduceret for de våben, han praktisk talt er pakket ind i. Men det skal også snart vise sig at være lige meget.

  Historien starter forfra
  Det betyder nemlig ikke noget, om han dør. For han vågner op igen, og historien starter forfra. Med de samme replikker og samme kamphandlinger: Idéen er så, at Cage hen ad vejen kan hele skidtet udenad og måske på dén måde kan redde Jorden.

  Dimensions-crap
  Det dimensionelle crap er mildest talt tåbeligt, og da det er en helt central del af filmen, bliver den ret hurtigt svær at stå model til. De første par gange, historien gentager sig, er det da meget sjovt, at Cage kan forudsige replikker og rumvæsen-angreb, men det glider hurtigt ud i sandet i den generelle flod af hæsblæsende hovedrysten. En støjende og krævende film, der bedst kan beskrives som fantasy uden ret meget fantasi.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2014, USA, Canada, Science Fiction, Action, Eventyr, 113 min.

  Dansk titel: Edge of Tomorrow
  Instr: Doug Liman Prod: Jasib Hoffs, Gregory Jacobs, Tom Lassally, Jeffrey Silver Manus: Christopher McQuarrie, Jez Butterworth, John-Henry Butterworth Baseret på: roman af Hiroshi Sakurazaka Foto: Dion Beebe Klip: James Herbert, Laura Jennings Mus: Christophe Beck