Dream Boy (2008)

  To teenagedrenge forelsker sig i hinanden i et stærkt homofobisk sydstatsmiljø, hvor kærlighed mellem to af samme køn er fuldkommen utænkeligt.


  JAMMERLIGT KRUKKET

  To stjerner kan synes i underkanten som honorar til denne hæderligt velmenende film om ung homoseksuel kærlighed på kanten. Men det er ikke desto mindre den rigtige karakter - når man vel at mærke får arbejdet sig ind i sagerne og med skam må erfare, at filmen er jammerligt krukket.

  Skjult kærlighed
  Teenagerne Nathan og Roy forelsker sig pladask i hinanden. De er meget forskellige men står godt til hinanden. De er imidlertid nødt til at holde deres kærlighed skjult, da ingen i sydstatsmiljøet vil kunne tåle så meget som at høre ordet homoseksuel. Drengene finder nogle hemmelige steder, hvor de kan kissemisse, men det står samtidig klart fra begyndelsen - det er nemlig hele filmens stemning - at det må ende galt i et homofobisk drama.

  Ingen gnist
  Med en næsten uudholdeligt ringe og allestedsnærværende filmmusak og et mere end almindeligt tilsodet tændrør uden den store gnist bliver "Dream Boy" i stigende grad en tungt idiotisk klods om benet.
   

  Har sine øjeblikke

  Spillet mellem de to unge har sine små øjeblikke, men aldrig af den store autenticitet. Det hele forbliver plumret og ufrivilligt komisk karikeret over et fortærsket homofobisk tema. Den slibrige og nærmest pornografiske titel, "Dream Boy", leder mere tankerne hen på et glansbillede af svigermors drøm - i filmens sammenhæng er den i hvert fald tættere på en dårlig joke.

  Katastrofal slutning
  Filmens slutning er en katastrofe og en hån mod enhver velment tanke og scene undervejs. Bestemt ikke en homofilm, der kan anbefales for andet end en stribe ømt overfladiske billeder af markerede overkroppe.  Anmeldt i 2013 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2008, USA, Homoseksuelt tema, Drama, Romantik, Teenagere, 88 min.

  Dansk titel: Dream Boy
  Instr: James Bolton Prod: James Bolton, Herb Hamsher Manus: James Bolton Baseret på: roman af Jim Grimsley Foto: Sarah Levy Klip: Annette Davey, Chris Houghton Mus: Richard Buckner