Lord of the Flies (1963)

  En krig er ved at bryde ud. Efter et flystyrt strander fyrre britiske skoledrenge på en sydhavsø, og inden længe udbryder der blodig klankrig.


  UDE AF BALANCE

  Sammenhængende film:

  Lord of the Flies (1963)

  Lord of the Flies (1990)

   

  En ærgerligt overdramatiseret filmatisering af William Goldings klassiker. Ujævnt skuespil, rutinepræget instruktion og en allestedsnærværende monoton underlægningsmusik gør Peter Brooks fortolkning til noget af en prøvelse. En krig er ved at bryde ud, og et fly fuld af rige britiske skoledrenge og deres voksne bliver fløjet i formodet sikkerhed i sydhavet.

  Borgerkrig eller sammenhold?
  Flyet styrter imidlertid ned, og kun drengene kommer i land. Nu må de kæmpe deres helt egen kamp for overlevelse, men den udvikler sig hurtigt til ren borgerkrig frem for sammenhold.

  Dramaturgi ude af balance
  Tom Hollymans sort/hvide fotografering har sine øjeblikke af stærkt komponeret intensitet, men det er også nærved det eneste plus ved filmen, der virkelig tynges voldsomt af en dramaturgi ude af balance.

  Skidt skuespil
  Alle drengene spiller decideret skidt, og det siger sig selv, at det tynger filmoplevelsen yderligere, da langt broderparten af historien har gruppen af drenge som eneste adspredelse. Værst er dog "Piggy", klassens tykke dreng, der end ikke kan tale normalt.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1963, Storbritannien, Eventyr, Drama, Thriller, Børn på film, Fly på film, 90 min.

  Dansk titel: Fluernes herre
  Instr: Peter Brook Prod: Lewis Allen Manus: Peter Brook Baseret på: roman af William Golding Foto: Tom Hollyman Klip: Peter Brook, Gerald Feil, Jean-Claude Lubtchansky Mus: Raymond Leppard
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation
  Priser
  • CAN-N - Palme d'Or-nominering