Der Name der Rose (1986)

    En omrejsende munk og hans aspirant ankommer til et kloster, der hærges af død og ødelæggelse.


    SÆRPRÆGET FILM

    "In the Name of the Rose", denne tysk/fransk/italienske co-produktion, udmærker sig ved at være noget af en ener. Man har vitterligt aldrig set noget lignende. Historien er mystificerende og appetitvækkende spændende, sære eksistenser dukker op i birollerne, stemningen er helt særlig.

    Mystiske dødsfald
    William of Baskerville ankommer i det 14. århundrede sammen med sin unge aspirant, Adson von Melk, til et kloster, der hærges af død og ødelæggelse. På bedste Sherlock Holmes-manér skal Baskerville og drengen forsøge at opklare de mystiske dødsfald. Efterhånden som to og to lægges sammen, og de to opdagere kommer dybere og dybere ind i klostrets hemmeligheder, kommer man tættere og tættere på en opklaring.

    Inspirerende
    Det historiske lys, filmen er sat i, er ganske inspirerende. Det er det mørke kloster, de skumle munke og alle deres ritualer, der gør opklaringen af mordene særligt interessan og uforudsigelig. Det her er virkelig noget andet end Agatha Christie og kompagni! Bag facaden lurer en grundlæggende banal historie og ganske kejtet skuespil i mange af birollerne.



    Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1986, Italien, Frankrig, Tyskland, Drama, Krimi, Mystik, Teenagere, 129 min.

    Dansk titel: Rosens navn
    Instr: Jean-Jaques Annaud Prod: Bernd Eichinger Manus: Howard Franklin, Alain Godard, Andrew Birkin, Gérard Brach Baseret på: roman af Umberto Eco Foto: Tonino Delli Colli Klip: Jane Seitz Mus: James Horner