Andre (1994)

    En velbegavet sæl gør en pige varm om hjertet og tager en hel nation med storm.


    PYSSENYSSET FAMILEDRAMA

    Hollywood har endnu engang kreeret en effektiv sur-bitter cocktail af sorrig og glæde - til stor fornøjelse for de yngste blandt publikum: Man tager en veltrænet sæl og propper den ind i en ganske almindelig og lidt kriseramt familie, hvorefter de forudsigelige problemstillinger stille og roligt kan løbe af stabelen.

    En lykkelig pige
    Pigen Thalice bliver lykkelig, da farmand Harry kommer hjem med en meget klog sæl. Sælen, som pigen døber André, bliver hurtigt familiens kæreste eje, men der kommer et tidspunkt, hvor de må sige farvel til det kære dyr - for ude i det store hav venter det rigtige sælliv.

    Lidt for klistret
    "Andre" bliver desværre lidt for klistret her og der, især når mor og far kommer med moralske opstød til deres børn. Sælen er da meget nuttet, men den imponerer ikke en garvet filmkigger, der straks gennemskuer dens næsten kliniske Hollywood-træning.



    Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1994, USA, Drama, Familie, Børn på film, Dyr på film, 91 min.

    Dansk titel: En søløve ved navn André
    Instr: George Miller Prod: Annette Handley, Adam Shapiro Manus: Dana Baratta Baseret på: bog af Harry Coolidge og Lew Dietz Foto: Thomas Burstyn Klip: Harry Hitner, Patrick Kennedy Mus: Bruce Rowland