No Way Out (1987)

  Korruptionen stortrives i en sand nervekrig mellem den øverste minister i militæret og hans årvågne lærling.


  SVEDDRYPPENDE KORRUPTION

  Militærkarrierefilm med masser af korruption, afpresning og nervekrig. Løjtnant Tom Farrell har forelsket sig med voldsom selvsikkerhed i den stenrige Susan. Uheldigvis er Susan også kæreste med Toms befalingsmand, ministeren David Brice.

  En fremmed i mørket
  Da David ser skyggen af en fremmed mand udenfor Susans hus, går han amok, og ved et uheld slår han hende ihjel. Tom så David gå ind til Susan dén aften, men David så ikke, at den fremmede mand i mørket var Tom.
   

  En lyssky affære

  Næste dag viser David og hans evigt storslemme assistent, Scott, et billede af Susan til Tom. De to har en plan, der skal forhindre David i at blive forbundet med mordet, og de indleder en opklaringssag, som de ønsker at Tom skal være aktiv i.

  Sorg & raseri
  Tom har svært ved at skjule sit raseri og sin sorg, da han finder ud af, at Susan er død. Med det samme ved han, at David er morderen, men han siger ikke noget. Han er nødt til at spille med, og det går hen og bliver ganske ubehageligt og livstruende for ham, efterhånden som brikkerne begynder at falde på plads, og David og hans assistent bliver nødt til at tage drastiske metoder i brug.

  Forudsigelige roller
  Kevin Costner og Gene Hackman spiller fint men i grå og forudsigelige roller. Sean Young udgør et friskt og erotisk pust i de øjeblikke, hun får lov at leve i filmen. Will Patton er storslem som den barske og meget ophidsede (konstant ildrød i hovedet) assistent.

  Ingen vej tilbage?
  Spændingsniveauet stiger, efterhånden som historien udvikler sig, og alt tyder virkelig på, at der ikke er nogen udvej for Tom, men som det er varemærket for amerikanske film, så finder han nok en sådan alligevel - trods filmens for ham håbløst klingende titel. Med elektronisk monoton og unødvendigt dominerende musik af Maurice Jarre.  Anmeldt i 1994 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1987, USA, Krimi, Action, 108 min.

  Dansk titel: Ingen vej tilbage
  Instr: Roger Donaldson Prod: Laura Ziskin, Robert Garland Manus: Robert Garldn Baseret på: romanen 'The Big Clock' af Kenneth Fearing Foto: John Alcott Klip: Neil Travis Mus: Maurice Jarre