Hotel Splendide (2000)

  Et særdeles øde beliggende hotel bliver drevet med hård hånd af en vanvittig brite, der udsætter gæsterne for helt absurde prøvelser.


  EN LIDT SØGT VANVITTIG FILM

  Så går det ellers løs på den alternative måde. Inspireret af film som Delicatessen (1992) ofrer Hotel Splendide enhver sund fornuft til fordel for et ualmindeligt syret manuskript.

  Langt langt ude
  Langt langt ude på en af Storbritanniens mest øde øer ligger et kæmpemæssigt hotel. Hotellet bliver ikke opsøgt af nye gæster. De logerende har alle boet der i mange år og har helt og aldeles underkastet sig den nu afdøde gammelmutters syge idéer om særlig "sund" kost, der samtidig giver alle spisende forstoppelse.

  Ud af de syge kløer
  Til hotellet ankommer nu alligevel en "fremmed", en ung kvinde, for hvem det tidligere lykkedes at komme ud af hotellets syge kløer. Hun vender tilbage for at se, om ikke hun kan ændre på de vanvittige tilstande og dermed redde de sagesløse beboere.

  Farverigt
  Filmen er oprigtigt interessant i sit farverige og særprægede billedsprog. Skuespillerne er heller ikke blege for at spille ud ad overdrevets tangenter, og de gør det godt.

  Usandsynligt
  Historien har imidlertid ikke den reelle styrke til at holde alle disse sprællende indslag sammen. I stedet bliver "Hotel Splendide" mere overfjollet og usandsynlig end alternativ på den rigtigt underholdende måde.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2000, Frankrig, Storbritannien, Komedie, Farce, 102 min.

  Dansk titel: Hotel Splendide
  Instr: Terence Gross Prod: Ildiko Kemeny Manus: Terence Gross Foto: Gyula Pados Klip: Michael Ellis Mus: Mark Tschanz