RoboCop (2014)

  Efter en fatal ulykke vågner en politibetjent op i en robotkrop og programmeres til at blive Detroits usårlige kriminalitetsbekæmper.


  METAL-ETIK

  RoboCop-film:
  RoboCop (1987)

  RoboCop 2 (1990)

  RoboCop 3 (1993)
  RoboCop (2014)


  Meget modsat den oprindelige RoboCop-film fra 1987 får vi hér en både underholdende, actionmættet - og tankevækkende opdatering, iscenesat af brasilianske José Padilha.

  Uventet dybde
  Skønt langt fra en film for enhver smag rummer "RoboCop" alligevel en uventet dybde, i det der fokuseres meget på mennesket i robotten og således den oplagte "metal-etik". Detroit-politimanden Alex Murphy er i år 2028 meget tæt på at dø, da væmmelige bagmænd har placeret en bombe under hans bil.

  Robot-krop
  Kun et statsligt støttet specialprogram redder Murphys liv: da han vågner op igen, befinder han sig i en robot-"krop", der kan programmeres til at blive alle tiders usårlige politimand.

  Jernhårdt arbejde
  Men hvad sker der med sindet - altså mennesket bag? Han har lillemor og purk ventende hjemme i villaen, men det jernhårde arbejde sætter Murphys gamle jeg ud af kurs - til han næsten ikke er til at kende igen.

  Mere end hjernedød underholdning
  Det klæder en artificiel historie som denne at have fokus på andet end smarte effekter og vold: "RoboCop" kan og vil mere end den hjernedøde underholdning.

  Metal-etisk fremtidsmorale
  Svenske Joel Kinnaman er en vigtig brik i formidlingen af op- og nedturene pakket i en art metal-etisk fremtidsmorale. Gary Oldman er fin og afdæmpet som den uventet empatiske Dr. Norton.

  Oceaner af lydeffekter
  Smækfyldt med heftig filmmusik og oceaner af lydeffekter. Men i helheden fremstår filmen dog alligevel langt mindre udspartlet, end det på forhånd var ventet.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024