Flawless (1999)

  Da en hårdkogt politimand får en hjerneblødning, må han igennem en lang genoptræning. Og her kan overboen, en farverig transvestit, hjælpe med sanglektioner.


  HÅRDKOGT VS. LØSE HÅNDLED

  Actioninstruktør og manusforfatter, Joel Schumacher, har bevæget sig ind på mere følelsesladet territorium med denne film midt mellem alvor og komedie.

  Sympatisk til en vis grænse
  Filmen er hyggelig og sympatisk til en vis grænse. Grænsen overskrides uheldigvis ofte, og man havner langt ved siden af, hvad der er almindelig tåleligt. De mange ligegyldige actionopgør spolerer filmen voldsomt.

  Gods i hovedrollerne
  Der er til gengæld virkelig gods i de to hovedrolleindehavere, særligt Philip Seymour Hoffman, der utvivlsomt yder en af karrierens største præstationer. Robert De Niro kan opleves i en af sine bedre præstationer i nyere tid, langt fra de overfladiske og ligegyldige roller, som han ellers har fået for vane at tage.

  Hårdkogt sfære
  De Niro spiller betjenten, Walt Koontz, der i det daglige har meget svært ved at acceptere sin overbos tilværelse. Overboen skilter voldsomt med, at han er transvestit, og det ligger så langt fra Walts hårdkogte sfære, som det næsten overhovedet er muligt.

  Kreativ hjælp
  Efter at Walt har fået en hjerneblødning og vågner op med en lammelse i den ene side, viser det sig dog, at han får brug for overboen, Rustys, hjælp. Rusty er nemlig kreativ og kan på opfordring fra lægen hjælpe Walt med at komme videre ved hjælp af sanglektioner. Således udvikler der sig langsomt men sikkert et ret varmt om end noget akavet venskab mellem de to, og det er det, filmen forsøger at leve højt på.

  Historien halter
  Desværre halter historien ualmindeligt langt efter den teknisk gennemarbejde film, og det er kun sjældent, at der virkelig er stof af dybere karakter. Det meste drukner i jævn plathed.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024