Panic Room (2002)

    Da tre indbrudstyve bryder ind i en kæmpevilla, søger en mor og hendes datter tilflugt i et særligt sikret rum. Men det er dér, tyvene vil ind.


    HØJOKTANSSPÆNDING

    Tematisk beslægtede film:
    Panic Room (2002)
    Stash House (2012)

    En mor og hendes datter er netop flyttet ind i en enorm villa, da tre indbrudstyve beslutter sig for at gøre natten sur for damerne. Men rollerne bliver byttet om, da mor og datter søger tilflugt i det specialbyggede panic room, der er et stærkt pansret sikkerhedsrum midt i dagligstuen. Kun en særdeles snedig plan fra tyvene kan lokke damerne ud fra det sikre stål.

    Flad historie
    Rutinepræget skuespil ses som en umiddelbar følge af den noget flade historie. Filmen rummer rigelige mængder af solid spænding, men man savner en vilje til fornyelse. Alt for mange genreklichéer er tæt ved at undergrave hele fornøjelsen.

    Effektiv spænding
    Begivenhederne er for nemme at forudsige. Selvom det ikke ødelægger spændingen - den ER effektiv - så lægger det alligevel en dæmper på de opspilede øjne, efterhånden som historiens hovedplot afsløres.

    Bedre gys ønskes
    Der er potentiale i det store hus og dets enorme mængder af rum og gemmesteder, derfor kunne man meget gerne have tænkt sig mere gys og mere hårrejsende sejpineri, end det er tilfældet hér.    Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2002, USA, Thriller, Krimi, Psykologisk drama, Teenagere, 110 min.

    Dansk titel: Panic Room
    Instr: David Fincher Prod: Ceán Chaffin, Judy Hofflund, David Koepp, Gavin Polone Manus: David Koepp Foto: Conrad W. Hall, Darius Khondji Klip: Jim Haygood, Angus Wall Mus: Howard Shore