3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Robocop
Efter at være blevet skudt i tjeneste transformeres en død betjent til en dræberrobot, der skal kunne holde forbryderne i skak.
USMAGELIG SPLAT

De to RoboCop-film:
RoboCop (1987)
RoboCop (2014)

"Robocop" er science fiction-vold uden ophold med masser af højtudviklede tekniske detaljer, men volden bliver for meget af det gode, og det taber filmen point på.

Robotbetjent
Efter at Alex J. Murphy er blevet skudt mere end 30 gange på sin første patrulje som betjent i Detroit, bliver han genoplivet som halvt menneske/halvt robot, der skal gøre noget ved kriminaliteten i byen.

Efterhånden tager det menneskelige over i robottens hovedchip, og den begynder at kunne huske sin fortid, som den så - naturligvis - må hævne i kraft af sin nye styrke.

Det er mest den tidligere, kvindelige politimakker, der vækker minderne til live hos robotbetjenten, selvom han kun nåede at kende hende i godt tyve minutter.

Rendyrket splat
Der er scener i filmen, som kunne have været sparet væk, men som omvendt tilfører en svulstig action. Som fx da en forbryder kører ind i en kæmpe tank med giftrester og - helt deform- kommer vaklende ud.

Drænet for indre organer
Og det bliver stadig værre: Hans ansigt vrides helt omkring, hans fingre smelter og huden drypper ned på jorden. Naturligvis skal denne ret lange og kvalmende scene krydres med en udsøgt splatterdelikatesse: Den vaklende bliver påkørt af en bil med 60 km/t og han "sprøjter" ud over forruden. Han er simpelthen det rene vand og blod, drænet for indre organer, kød og knogler.

Overdrivelser
Imponerende splatter-scener, men det er alligevel for overdrevet. Der er ikke meget handling i filmen. Den er underholdende og teknisk flot med mange kreative vinklinger og lyssætninger kombineret med veltimede klip i et inspirerende tempo, men skuespil og historie er generelt til at stoppe direkte i papirkurven.
Anmeldt i 1993 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Robocop

Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: Robocop
Instr: Paul Verhoeven Prod: Arne L. Schmidt  Manus: Edward Neumeier, Michael Miner  Foto: Jost Vacano  Klip: Frank J. Urioste  Mus: Basil Poledouris  
Medvirkende:
Peter Weller (Alex J. Murphy/Robocop)
Nancy Allen (Anne Lewis)
Ronny Cox (Richard "Dick" Jones)
Kurtwood Smith (Clarence J. Boddicker)
Priser:
AAN, Bedste lyd
AAN, Bedste klipning
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.