RoboCop 2 (1990)

  En politimand-robot med visse menneskelige egenskaber får kamp til stålet af en ny, ondsindet robot i Detroit.


  METALHJERTET PÅ RETTE STED

  RoboCop-film:
  RoboCop (1987)

  RoboCop 2 (1990)
  RoboCop (2014)

   

  Ovenpå den vattede, splattede og usammenhængende "RoboCop"-1'er glæder man sig over saften, kraften og sammenhængskraften i Star Wars-instruktør Irvin Kershners duelige 2'er-iscenesættelse.

   

  Alvor og humor i balance

  "RoboCop 2" lykkes med at balancere alvor, humor og stål mod stål, så resultatet næsten fremstår helt overbevisende. Ikke at plottet levner mange tanker til overvejelse efter sidste, hæsblæsende scene - men sci-fi-krimien ved, hvad den vil, og leverer varen.

   

  Tidligere af kød og blod

  Den tidligere kød-og-blod-politimand Alex J. Murphy er blevet til en stålsat robotbetjent, på hvem både verbale tæsk og maskingeværsvadaer preller fuldstændig af. Han patruljerer gaderne i Detroit og har især det meget vanedannende narkotiske stof Nuke i kikkerten.

   

  Småt metalaffald

  Men snart er Murphy/RoboCop i fare for at ende som småt metalaffald. Han får nemlig kastet en ondsindet robot i ansigtet - og dybt i denne robots dna ligger en Nuke-fjende, som stadig bærer nag.

   

  Kilde til visuel inspiration

  I Mark Irwins lækre og (dybde)perspektiv-orienterede fotografering ligger en væsentlig kilde til visuel inspiration - og så længe herlighederne ikke går i total-action (og hermed i primitiv miniature) er indfangelserne af Detroit virkelig sprøde.

   

  Robot med følelser

  Samtidig er hele grund-"substansen", at mand er blevet til robot, men stadig har følelser, mere interessant perspektiveret end i 1'eren, selvom filmen ikke levner ret meget tid til fordybelse. Det ligger ligesom ikke i kortene. Med tonsvis af støjende lydeffekter og musik.  Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  1990, Action, Science Fiction, Krimi, 117 min.

  Dansk titel: RoboCop 2
  Instr: Irvin Kershner Prod: Jon Davison Manus: Frank Miller, Walon Green Baseret på: karakterer af Edward Neumeier & Michael Miner Foto: Mark Irwin Klip: Armen Minasian, Lee Smith, Deborah Zeitman Mus: Leonard Rosenman