RoboCop 3 (1993)

  Et stort firma tvinger Detroits befolkning i knæ med grumme metoder, men RoboCop kommer i vejen.


  ET ROBOT-GADEKRYDS I DETROIT

  RoboCop-film:
  RoboCop (1987)

  RoboCop 2 (1990)

  RoboCop 3 (1993)
  RoboCop (2014)

   

  Bevares - 3'eren i RoboCop-franchisen er bestemt ikke nogen stor film, men den puster sig heller ikke op til at være mere, end den kan bære, og det redder den relativt passabelt i mål.

   

  Et gadekryds

  Gadekrydset RoboCop er halvt robot, halvt mand, og det skaber både fordele og problemer, når Detroits kriminalitet skal bekæmpes. Denne gang må robotmanden bogstaveligt talt på vinger for at få skovlen under væmmelige bagmænd, der ikke skyr nogle midler for at få deres dagsorden trumfet igennem.

   

  Befriende selvironi

  Der skal gå et godt stykke tid, før "RoboCop 3" føjer en befriende portion selvironi til sit sci-fi-hektiske univers. Det hjælper meget på slugbarheden i et plot, der uden at fornærme ret mange godt kan kaldes ultratyndt.

   

  Hårdt udspændt

  Peter Wellers hårdt udspændte ansigt er denne gang erstattet af Robert John Burkes - og i det stive robotstativ ligner han til forveksling. RoboCop-rollen er ikke ligefrem af typen, der lægger op til storspil, men både Burke og hans medhelte og skurke spiller fair.

   

  Ualmindeligt støjende

  Selvom effekterne i vid ustrækning er dybt primitive og emmer af B-film, klarer "RoboCop 3" sig langt bedre, end man havde forestillet sig. Helt som forventet er filmoplevelsen ualmindeligt støjende med oceaner af lydeffekter og underlægningsmusik.  Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024