Lonely Hearts (2006)

  Et tillidsvækkende ungt par udgiver sig for at være bror og søster. Han vinder krigsenkernes hjerter. Men en dag fører dette spil til mord..


  KÆRLIGHEDSSPEKULANTER

  Man skal ikke skue manden på hårene - særligt ikke når håret er en toupé. Ikke desto mindre er det, hvad en lang række enker gør i dette stort anlagte kriminaldrama: falder for en ung mands indladende charme, kun for at blive bestjålet eller endog slået ihjel.

  Let gennemskueligt
  Dette er plottet i Todd Robinsons spændingsmættede men let gennemskuelige film, der centrerer sig om svindel, jalousi og hjerteløshed. Filmen har svært ved at finde sit stemningsleje og har i langt hovedparten af scenerne så at sige et ben i flere grøfter på en gang.

  Overfladisk behandling
  Dette fornemmes tydeligt ved, at de forskellige centrale personer og deres historier kun er overfladisk behandlet: hele tiden springes der videre mellem de små og store synder samt de politimænd, der desperat søger at stoppe dem. Ind imellem opstår der endelig øjeblikke af ca. fem minutters varighed, hvor en art fordybelse i stoffet forekommer.

  Karikerede personer
  De mest karikerede personer er politimakkerparret spillet af John Travolta og James Gandolfini. Den ene har knas i privatlivet, den anden er rap i replikken og gumler kager imens. Det kommer der ikke meget originalt materiale ud af - og John Travoltas standard-flødebollespil er komplet uinteressant.

  Bag det eksotiske ydre..
  Mange blandt anmeldere og publikum er til gengæld falder i svime over Salma Hayeks komplet sadistiske portræt af en morderske med røde læber og høje hæle. Tilsyneladende har de svært ved at se, at bag det eksotiske ydre med de fine kurver gemmer der sig en skuespiller af middelmådig karat.

  Lille mand med lange fingre
  Således er hendes optræden kontant, men hun får slet ikke formidlet det mentale vanvid i den hjerteløse kvinde. Der er langt mere bid i Jared Letos portræt af den lille mand med de lange fingre, der kommer i kløerne på en vanvittig kvinde.
   

  Uden overblik

  Man savner altså en bedre strukturering af stoffet: Det synes kastet ud på lærredet - for meget på hjerte uden overblik. Desuden en større forståelse af, at brede kæber eller gode kurver alene ikke former en stor skuespiller.  Anmeldt i 2010 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024