Treblinka - Inside Hitler's Secret Death Camp (2013)

  En kriminalteknisk arkæolog får tilladelse til at foretage små udgravninger mellem træerne ved kz-lejren Treblinka.


  DØDSLEJREN GENOPDAGET

  Fascinerende nyopdagelser: Da en kriminalteknisk arkæolog får tilladelse til at skridte kz-lejren Treblinka af med ny teknologi, er der en god chance for, at lejrens fortid og hemmeligheder kan blive yderlig afdækkede.

  Krematorier lokaliseret
  Avanceret luftfotografering kan se gennem de mange nåletræer og hermed lokalisere krematorierne - så man endelig kan få forklaret "mysteriet" omkring, hvordan 900.000 mennesker kunne forsvinde i Treblinka.

  Amerikansk snit
  Dokumentarfilmen bærer præg af det amerikanske snit med masser af gentagelser (efter reklameblokkene, der siden er klippet ud) og en alvorligt-uhyggelig brumme-musik. Vi skulle jo nødig være i tvivl om alvoren, når nu massegrave afdækkes med teskeer og tandbørster.

  Dramatisk nerve
  Den grundlæggende dramatiske nerve i nyopdagelsen er dog filmens opretholdelsesdrift, og man bliver svært fascineret, efterhånden som helvedet ser dagens lys for første gang siden 1945.

  Krydret indpakning
  Hermed evner man som tilskuer at se igennem den lidt for krydrede indpakning og ind til den nazi- og jødehistoriske alvor.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2013, Storbritannien, Dokumentar, Dokumentar: nazismen, 46 min.

  Dansk titel: Treblinka - Inside Hitler's Secret Death Camp (tv)
  Instr: Alexander Dunlop Prod: Alexander Dunlop Foto: Michal Popiel-Machnicki Klip: Gareth Johnson
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation