Genova (2008)

  Efter en tragisk bilulykke, hvor familiemoderen er blevet dræbt, drager en far og hans to døtre til Genova for at prøve at komme sig.


  BUDSKAB I SVØB

  Dygtigt skuespil, hjertelige intentioner og smukke locations skaber ikke nødvendigvis en god film. "Summer in Genoa" er potentielt rørende, men budskabet er desværre svøbt i unødvendigt meget lyd.
   

  Alvorligt rystet familie

  En lille britiske familie med base i USA bliver rystet alvorligt, da moderen omkommer i et tragisk biluheld. Faderen, der er universitetslærer, får tilbudt en stilling i Genova, Italien, og tager sine to døtre med til et års rekreationsophold.
   

  Uhåndgribelig sorg

  I det fremmede land er der mange gode muligheder for at starte på en frisk, men opholdet bærer også præg af den uhåndterlige sorg, den yngste datters skyldfølelse og den ældste datters teenagehormonelle oprør.

  Optræk til stærke scener
  Undervejs i filmen er der optræk til stærke scener. Der er jo store følelser på spil. Men instruktør Michael Winterbottom udnytter mulighederne dårligt. I stedet glider han af på intensiteten og serverer en næsten endeløst musikunderlagt serie scener berøvet for det nødvendige mentale bid.

  Malplaceret disposition
  Hvad enten det er filmens semi-handlingsmæssige, klassiske musik (moderen var pianist, og døtrene får klaverundervisning), kæk popmusik eller den originale bimle-bamle-musik af Melissa Parmenter - musikken er på sammenlagt 80 % af tiden, og det er en mærkeligt malplaceret disposition.

  Troværdigt krise-portræt
  Stærkeste indsprøjtning får vi fra skuespillerne, hvor en følt Colin Firth og betagende piger i form af Perla Haney-Jardine og Willa Holland meget stærkt og troværdigt portrætterer den kriseramte familie i et fremmed land.

  Byen spiller hovedrollen
  Den intensive dyrkelse af Genova er et andet effektivt virkemiddel: Byens smalle gyder og havets brusende brænding bliver så væsentlig en del af filmen, at den må siges at spille hovedrollen.  Anmeldt i 2010 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2008, Storbritannien, Psykologisk drama, Teenagere, 93 min.

  Dansk titel: A Summer in Genoa
  Instr: Michael Winterbottom Prod: Andrew Eaton, Michael Winterbottom Manus: Laurence Coriat, Michael Winterbottom Foto: Marcel Zyskind Klip: Paul Monaghan Mus: Melissa Parmenter