Kampvuur (2000)

  To unge mænd og spejdere flirter med hinanden på en lejrtur, men kan der blive tale om et egentligt forhold?


  EN FARLIG FLIRT

  Noget stereotype homofile problemstillinger serveres her i kortfilmsformat af den belgiske instruktør, Bavo Defurne, der senere ramte nerven til perfektion i sin spillefilmsdebut, Nordzee, Texas (2011).

  En farlig flirt
  Det er historien om spejderne Tijl og Wout, der kredser lidt om hinanden og ender i teltkanen, kun for at ende i de sædvanlige dilemmaer, hvor den ene vil lægge flirten bag sig og spille "rigtig mand", og den anden stadig nærer følelser og føler sig overset og trådt på.

  Pæn indlevelse
  Selve indramningen i den sprøde natur fejler ikke noget, og de to fyre spilles også med pæn indlevelse af Joram Schurmans og Koen Van Heule. Men nogen gennemtroværdig kortfilm bliver "Kampvuur" desværre ikke. Hertil er glidebanen mod klichéernes sikkerhed for åbenlys.

  På måtten
  Ikke overfodret med musik eller visuel ekstravagance. Filmen holder sig pænt på måtten og har et ærligt udtryk. Det er mere de sikre og visse skal/skal-ikke-klichéer, der hæmmer Defurnes film, og holder den i et ærgerligt fastlåst greb uden overraskelse.  Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2000, Belgien, Drama, 21 min.

  Dansk titel: Campfire
  Instr: Bavo Defurne Prod: Yves Verbraeken Manus: Bavo Defurne Foto: Jean-Claude Neckelbrouck Klip: Ewin Ryckaert
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation