Alpha Dog (2006)

  En ung pusher styrer forretningen med hård hånd men havner i store problemer, da han tager en teenager som gidsel i en sag om gæld.


  RÅT FOR USØDET

  Unge stjerner i en rå og dialogtung film om stoffer og opgør på kryds og tværs. "Alpha Dog" har en sund fremdrift, en god historie og markante ansigter men bider også selv sig lovligt meget i halen.

  Lever livet
  Den unge Johnny Truelove lever livet, baseret på de mange penge han har tjent ved at handler med hårde stoffer. Omkring sig har han de obligatoriske håndlangere, der kan blive en stor hjælp, da Truelove vælger at kidnappe en lillebror til en rival.

  Tilspidset situation
  Lillebroderen er lykkelig for at komme væk hjemmefra; han har et utåleligt teenageopgør med sine forældre. Men i takt med at situationen spidser til, vælger Truelove muligvis at træffe nogle helt forkerte valg.

  Racistisk & fobisk
  Filmens tone er både racistisk, sexistisk og fobisk: det fyger gennem luften med meget nedladende sætninger om sorte, bøsser, kvinder og jøder. Og så bandes der til den helt store guldmedalje.

  Ingen åndehuller
  Det har sikkert været skønnet som en booster af autenticiteten, men det bliver for meget af det gode, eller rettere det onde. Filmen tillader ikke åndehuller.

  Lækker fotografering
  Filmoplevelsens saft og kraft tappes primært ud af de dygtige skuespillere, hvor særligt Ben Foster imponerer som temperamentsfuldt narkovrag. Men også narkopengenes affødte livsstil er fint indrammet af lækker fotografering. Musikken pumper derudad som en tydelig indikator på, at instruktør Nick Cassavetes ikke helt kender sin besøgelsestid.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020