Superclásico (2011)

  Konen er rejst til Buenos Aires for at gifte sig med en fodboldstjerne. Manden og teenagesønnen rejser efter, og det store drama kan begynde.


  SJOV I AUTEUR-HATTEN

  Ole Christian Madsen nedkommer her med sit mest komiske filmfoster til dato, og han er endda draget hele vejen til Buenos Aires for at indspille.
   

  En nem fødsel

  Der har næppe været de vildeste plukveer undervejs, når instruktøren har ruget på sin skilsmissekomedie, resultatet fremstår i hvert fald som en nem fødsel.

  Super-overfladisk
  For "Superclásico" er i sandheden en superklassisk, super klichémættet og helt igennem super-overfladisk komedie, der ikke er interesseret i at give sig i kast med raffinerede indspark.
   

  I sus og dus i Buenos Aires

  En lyshåret kvinde har forladt sin danske mand til fordel for en argentinsk fodboldstjerne. Hun lever nu i sus og dus i Buenos Aires, og det kan få hendes jaloux mand til at gå op i det røde felt. Han tager derfor sagen i egen hånd og drager sammen med teenagesønnen til Buenos Aires for at overraske konen og - forhåbentlig - genvinde hendes hjerte.
   

  Overkogning

  Det afstedkommer en række intense skænderier, sprogforvirringer på kryds og tværs, masser af international sarkasme og endnu mere gnistrende jalousi. På et tidspunkt må det hele bare koge over.
   

  Mission brikse-gymnastik

  Midt i denne heksekedel forelsker sønnen sig i en lokal turguide, og han går sine helt egne veje i mission brikse-gymnastik, den jaloux mand får et godt knald med en aldrende sexbombe, konens temperament bliver sat på nye prøver.

  Et helt filmhold i Argentina
  Vi har her altså et helt filmhold, der er rejst til Buenos Aires for at indspille en dansk komedie med sydlandsk islæt. Heldigvis borger Ole Christian Madsen i den brede befolkning for kvalitet og efterfølgende indtjening, så det har næppe været noget problem for forhåndsfinansieringen.

  Spradebasse-instruktion
  Med hensyn til morskaben henholder man sig helt og holdent til dialogen og de spradebasseagtigt instruerede gestikulationer, der naturligvis er særligt eksotiske hos de argentinske spillere.

  Ingen gnist i samspillet
  Ole Christian Madsen har ikke evnet at få den fornødne gnist ud af Paprika Steens og Anders W. Berthelsens samspil, der ellers burde være filmens centrale fremdrift.

  Noget ud over det sædvanlige?
  Til gengæld er der fuld blus under selviscenesættelsen udi den alternative fortælleform: Mikael Berthelsens hæse fortællestemme og fikse split screens skal være med til at forme illusionen om, at der her er tale om noget ud over det sædvanlige.

  Konstant musik
  En næsten konstant samba/tango-musik følger begivenhederne, så underlivet på det nærmeste bliver en snurretop - eller sådan er det i hvert fald tænkt.  Anmeldt i 2011 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2011, Danmark, Komedie, Romantik, Teenagere, 99 min.

  Dansk titel: Superclásico
  Instr: Ole Christian Madsen Prod: Signe Leick Jensen, Lars Bredo Rahbek Manus: Anders Frithiof August, Ole Christian Madsen Foto: Jørgen Johansson Klip: Søren B. Ebbe Mus: Jonas Struck
  Priser
  • BD - Bedste birolleskuespillerinde (Steen)
  • BD-N - Bedste film
  • BD-N - Bedste skuespiller (Berthelsen)
  • RB-N - Bedste film
  • RB-N - Bedste skuespiller (Berthelsebn)
  • RB-N - Bedste birolleskuespillerinde (Mascialino)
  • RB-N - Bedste instruktør
  • RB-N - Bedste fotografering
  • RB-N - Bedste manuskript
  • RB-N - Bedste scenografi
  • RB-N - Bedste lyd
  • RB-N - Bedste special effects
  • RB-N - Bedste sang ("A esta Invitación")