Drengene fra Angora (2004)

  En flok drengerøve tager pis på danskerne i alle typer og afskygninger.


  SKØN DRENGERØVSHUMOR

  "Drengene fra Angora" falder på et tørt sted: det er længe siden, at dansk tv har vist så skøn og uopstillet humor. Mange danske typer bliver parodieret så herligt, at man kun kan grine med store trillende tårer. Det skal dog siges, at ikke alle drengenes indfald og skøre idéer er lige vellykkede. Men sådan vil det altid være med komik, og der er givetvis også mange, der slet ikke vil fatte ironien og sarkasmen i de skønne indfald.

  Gennemført vidunderligt
  Blandt de bedste indslag er utvivlsomt "Cykelholdet", hvor vi følger "Team Easy On" på deres vej mod Tour de France. Her leverer Rune Tolsgård en af trioens allerbedste præstationer som holdlederen Henning Primdahl - en gennemført vidunderlig karakter! Simon Kvamms "Baunes brevkas'" er en anden vidunderlig idé, der er drønende upolitisk og fuld af indsigt i den danske mennesketypologis mindre begavede afdeling.

  Sublim underholdning
  Alt i alt sublim underholdning - virkelig morsomt og velspillet med et hav af geniale karakterer at "identificere" sig med. I anden sæson fortsætter drengene i nøjagtig samme spor med forsøg på at inddrage nye karakterer i persongalleriet.

   

  Gevaldig humor

  De gode gamle karakterer er stadig gevaldig morsomme: nogle mere end andre, mens de nye - som fx de snerrende livsstilseksperter Bugge og Ronald - falder fatalt igennem som kejtede kopiprodukter fra tidligere episoder. Bedst er stadig cykelholdets Henning Primdahl: en uforligneligt genial karakter, der er så gennemført i mindste detalje, at man skriger af fryd.

  På dybt vand
  Hen imod de sidste episoder vander det meste noget ud i noget, hvor drengerøvene ikke helt kan bunde, og som sæson er 2’eren mærkbart tyndere i kvalitet end 1’eren. Det rører dog ikke ved, at drengenes satire set over alle episoder er forbløffende gennemarbejdet og ubeskrivelig morsom.  Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2004, Danmark/TV, Komedie, Farce, 383 min.

  Dansk titel: Drengene fra Angora (tvs)
  Instr: Uden instruktør Prod: Jesper Rofelt Manus: Rune Bjerkø, Simon Kvamm, Troels Møller m.fl. Klip: Jacob Nordentoft Mus: Thomas Troelsen