Alexandra's Project (2003)

  På sin fødselsdag oplever en familiefar sit livs værste mareridt, da hans kone har planlagt en ubehagelig fødselsdagsgave.


  SÆRPRÆGET AUSTRALSK SPÆNDING

  Alternativt og overraskende australsk udspil, en film der fænger i kraft af sin rå intensitet, voldsomhed og absurditet. Velspillet og dygtigt instrueret.
   

  Frustreret husmor

  Den hjemmegående husmor Alexandra (Helen Buday) viser sig at være langt mere frustreret over sin livssituation, end hun giver udtryk for i det daglige. Så da hendes mand Steve (Gary Sweet) fylder år, forbereder Alexandra en ganske særlig fødselsdagsgave: et tomt hus med et videobånd, som Steve så kan afspille og blive mere og mere rød i kinderne.

  Ikke for sarte sjæle
  Det er så absolut ikke nogen rar gave, Alexandra har forberedt - og filmen er ikke for sarte sjæle. Det psykologiske pres er voldsomt og kommer fabelagtigt til udtryk gennem det store spil fra Sweet og Buday.  Anmeldt i 2006 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  2003, Australien, Thriller, Drama, 98 min.

  Dansk titel: Alexandra's Project
  Instr: Rolf de Heer Prod: Domenico Procacci, Julie Ryan, Rolf de Heer Manus: Rolf de Heer Foto: Ian Jones Klip: Tania Nehme Mus: Graham Tardif
  Priser
  • BERLIN-N - Golden Berlin Bear-nominering