Bad Boy Bubby (1993)

  Efter at have været spærret inde af sin mor i en mørk lejlighed i mange år, får sønnen pludselig lejlighed til at komme ud i verdenen udenfor.


  TRAGIKOMISK UHYGGE OG MORSKAB

  En sofistikeret blanding af det dybt tragiske, særdeles psykologisk udfordrende og det urkomiske. Filmen starter barskt og ækelt med en gåsehudsfrembringende karakteristik af den midaldrende Bubby, der holdes indespærret af sin mor i en mørk og underdimensioneret lejlighed.

  Total isolation
  Moderen påstår, at Bubby vil dø i verden udenfor - at alle bruger gasmaske. Det er nok til at hjernevaske staklen, der overhovedet ikke aner, hvad verden udenfor er. Således aner han heller ikke det forkerte i, at moderen knepper ham efter forgodtbefindende i det ene øjeblik og banker ham i det næste.

  Ud i den store verden
  Men en dag vender Bubbys far uventet tilbage, og via en bizar handling giver det Bubby en mulighed for at komme ud i den store verden. Skæbnen vil, at Bubby ramler ind i et rockband, der med tiden viser sig at kunne få stor glæde af Bubbys alternative sangkvaliteter.

  Troværdigheden ryger
  "Bad Boy Bubby" er en stærk oplevelse med ægte og engageret skuespil, men den taber meget, efter at Bubby er kommet ud i det fri, for her mister filmen sin troværdighed. De ændringer, Bubbys psyke står igennem, er ganske enkelt ikke realistiske, når man har set, hvad han har været igennem. Der går for meget sport i at opveje historiens væmmelige, sorte (og brillante) begyndelse med "her-kommer-jeg"-morskab af en noget billig karakter.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  1993, Australien, Italien, Drama, Krimi, Thriller, 114 min.

  Dansk titel: Bad Boy Bubby
  Instr: Rolf de Heer Prod: Girogio Draskovic, Domenico Procacci, Rolf de Heer Manus: Rolf de Heer Foto: Ian Jones Klip: Suresh Ayyar Mus: Graham Tardif
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation