Bad Boy Bubby (1993)

    Efter at have været spærret inde af sin mor i en mørk lejlighed i mange år, får sønnen pludselig mulighed for at komme ud i verden udenfor.


    TRAGIKOMISK UHYGGE OG MORSKAB

    En sofistikeret blanding af det dybt tragiske, det særdeles psykologisk udfordrende - og det urkomiske. Denne australske specialitet starter barskt og ækelt med en gåsehudsfrembringende karakteristik af den midaldrende Bubby, der holdes indespærret af sin mor i en mørk og underdimensioneret lejlighed.

    Total isolation
    Moren påstår, at Bubby vil dø i verden udenfor - at alle bruger gasmaske derude. Det er nok til at hjernevaske staklen, der overhovedet ikke aner, hvad verden udenfor består af. Således ænser han heller ikke det forkerte i, at moren bogstavelig talt knepper ham efter forgodtbefindende det ene øjeblik - og banker ham i det næste.

    Ud i den store verden
    Men en dag vender Bubbys far uventet tilbage, og via en bizar handling giver det Bubby mulighed for at komme ud i den store verden. Skæbnen vil, at Bubby ramler ind i et rockband, der med tiden viser sig at kunne få stor glæde af Bubbys alternative sangkvaliteter.

    Troværdigheden ryger
    "Bad Boy Bubby" er en stærk oplevelse med ægte og engageret skuespil, men den taber meget, efter at Bubby er kommet ud i det fri, for her mister filmen sin troværdighed.

     

    "Her kommer jeg"-morskab

    De ændringer, Bubbys psyke står igennem, er ganske enkelt ikke realistiske, når man har set, hvad han har været igennem. Der går for meget sport i at opveje historiens væmmelige, sorte (og brillante) første halvel med "her-kommer-jeg"-morskab af en noget billig karakter.



    Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1993, Australien, Drama, Krimi, Thriller, 114 min.

    Dansk titel: Bad Boy Bubby
    Instr: Rolf de Heer Prod: Girogio Draskovic, Domenico Procacci, Rolf de Heer Manus: Rolf de Heer Foto: Ian Jones Klip: Suresh Ayyar Mus: Graham Tardif
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation