Blodets bånd (2013)

  En alkoholiseret far til 16 konfronteres med alle de fejl, han har begået i sin evige brandert.


  SAMFUNDETS BUND

  Ind imellem har man godt af at blive rystet og chokeret af begivenheder fra det virkelige liv. "Blodets bånd" leverer varen: guldbelagte rædsler fra samfundets bund, hyllet i en tåge af smøger, alkohol og hårde stoffer.

  Grove svigt
  Den dokumentaristiske form, fluen-på-væggen, læner sig i medierne op ad øretæver, når grove svigt, som dem vi er vidner til i "Blodets bånd", ’accepteres’ som led i indfangelsen af virkeligheden.

  Enestående indblik
  Men familien Hansen har selv villet fortælle deres historie, og dokumentaristerne har taget imod med kyshånd. Resultatet er et enestående indblik i en absurd dysfunktionel familie. Man kan næsten ikke tro, at det er sandt.

  Stor eller lille skid på
  Den knap 60-årige Svend Aage har tillagt sig 16 børn med forskellige damer. Langt de fleste børn er lavet med alkohol i blodet, sådan at forstå at Svend Aage altid har gang i en øl og altid har en lille eller stor skid på. I filmen åbner Svend Aage en dør på klem til, at nogle af hans børn kan få klarhed om fortidens skeletter i skabet: Mange hundrede sider sagsforløb ankommer med posten.

  Vanvittige scenarier
  Og siderne er ikke spækket med morsomme anekdoter. Det ene vanvittige scenarie afløser det andet i en endeløs række af ’glemt i branderter’-udfald fra Svend Aage. Filmens alvor er næsten ufattelig. Man føler sig hensat til en heksekedel af pinligheder og usandsynligheder, som var det et iscenesat komedieshow.

  Klart budskab
  Heri ligger filmens kvalitet: at dens budskab når ud over Hansen-familiens storrygende, ølbællende vanvid og planter sig som med modhager i den forbløffede tilskuers åbentstående mund.  Anmeldt i 2013 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  2013, Danmark, Dokumentar, Biografi, Børn på film, 83 min.

  Dansk titel: Blodets bånd
  Instr: Pernille Bervald, Christian Sønderby Jepsen Prod: Helle Faber Manus: Pernille Bervald, Rasmus Heisterberg, Christian Sønderby Jepsen Foto: Pernille Bervald, Christian Sønderby Jepsen Klip: Rasmus Stensgaard Madsen Mus: Jonas Colstrup
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation
  Priser
  • BD-N - Bedste dokumentarfilm