Dexter [7] (2012)

  En ekspert i blod i Miamis drabsafdeling lever et dobbeltliv som helt almindelig hverdagsborger og massemorder med speciale i at slå andre mordere ihjel.


  DOBBELTLIV #7

  Sammenhængende i denne serie:
  Dexter [1. Season] (tvs) (2006)
  Dexter [2. Season] (tvs) (2007)
  Dexter [3. Season] (tvs) (2008)
  Dexter [4. Season] (tvs) (2009)
  Dexter [5. Season] (tvs) (2010)
  Dexter [6. Season] (tvs) (2011)
  Dexter [7. Season] (tvs) (2012)
  Dexter [8. Season] (tvs) (2013)

  Syvende og næstsidste sæson af "Dexter" er præget af genkendelsens og til dels gentagelsens glæde - men samtidig en noget udtalt metaltræthed med meget lidt fornyelse.

  Underholdningen er hjemme
  Underholdningen er dog stadig hjemme, særligt fordi Ray Stevenson byder ind med seriens blot anden bemærkelsesværdige skuespillerpræstation. Den første var John Lithgows vendekåbe-seriemorder i fjerde sæson.

  Morderisk & menneskelig
  I syvende sæson er Stevenson den lapsede rigmand Isaak Sirko, der er mafiøs, morderisk og menneskelig på én gang, og dét portræt skruer han troværdigt og nuanceret sammen.

  Bølger op & ned
  Ellers bølger det op og ned for seriemorderen Dexter i arbejdet og fritiden. Det er i starten af sæsonen, at det helt store og længe ventede vendepunkt indtræffer, og det er nok ikke så elegant skrevet, som man kunne have håbet på.

  Delvist accepteret
  Det er dog et problem, man har vænnet sig til og til dels accepteret i "Dexter"-konceptet. Her er masser og atter masser af usandsynligheder, der i det alt andet end perfekte set up er nødvendige for at få massemordermaskineriet til at glide under politiets og fornuftens radarer.

  Nødvendig energi
  Men vendepunktet tilfører om ikke andet nødvendig energi til historien og særligt i forholdet mellem søskendeparret Morgan. Nye boller på suppen og nye lovovertrædelser afføder samvittighedskvaler og livskrise hos Debra.

  Vattede nemme løsninger
  Sæsonen har sine bedste afsnit i midterblokken, hvor tingene for alvor spidser til mellem Dexter og Isaak. Herfter flyder det hele noget ud i de mange vattede nemme løsninger, der skrives ind i serien - ikke mindst dén detalje, at alle de computere, Dexter skaffer sig adgang til rundt omkring, altid står tændte, klar og ulåste.

  Der er ind imellem skruet lidt ned for underlægningsmusikken, hvilket gavner dét halmstrå af autenticitet, som man klynger sig til mellem de alt for mange outrerede løsninger.

  Uden nuance
  Bedst i familieflokken er Jennifer Carpenters Debra, mens Michael C. Hall endnu ikke udstråler nuance i seriens titelrolle.  Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021