Miller's Crossing (1990)

  En hårdhudet bandekrig udvikler sig, da en gruppe italienere med mindreværdskomplekser flytter ind i nabolaget.


  ALTERNATIV GANGSTERFILM

  Coen-brødrenes tredje film er dette forsøg på at gøre op med en række gængse gangsterfilmklichéer: "Miller's Crossing" er en barsk og hårdhudet fortælling om en sej bandekamp.

  Kompliceret spil
  Bandekrigen starter, da en gruppe nye italienske tilflyttere bliver mopsede over, at en af de etablerede byboer blander sig i en italieners spillevirksomhed. Hermed indledes et kompliceret spil med forviklinger og hemmeligholdte lejemord.
   

  Værd at bide mærke i

  Bedst blandt skuespillerne er Gabriel Byrne som overhovedet, Leos, højre hånd. Albert Finney gør også en god figur, ligesom den faste Coen-skuespiller, John Turturro, er værd at bide mærke i.

  Klichéer forplumret
  Selvom filmen lykkes med at forplumre en række af de mest fastgroede gangsterklichéer, savner man alligevel, at filmen tog et skridt videre.

  Kompliceret bandekrig
  Den langvarige og komplicerede bandekrig udvikler sig alt andet lige - trods mange overraskelser - som man kunne have ventet sig det af en film af denne genre.  Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  1990, USA, Krimi, Thriller, 113 min.

  Dansk titel: Miller's Crossing
  Instr: Ethan Coen Prod: Ethan Coen Manus: Joel Coen, Ethan Coen Foto: Barry Sonnenfeld Klip: Michael R. Miller Mus: Carter Burwell