Deadpool (2016)

  En toptrænet agent gennemgår et specialprogram, der giver ham ganske særlige kræfter, og han har alt at vinde og intet at tabe.


  INTET AT TABE

  Sammenhængende film:

  X-Men (2000)

  X-Men 2 (2003)

  Deadpool (2016)

  Logan (2017)

   

  Tilstræbt selvironisk superheltefilm der sætter alt på et bræt med ujævn underholdning til følge. "Deadpool" vil så gerne forny genren men falder i stedet i sin egen lidt omvendt fortænkte suppedas.

  Tilbud om superkræfter
  Da den toptrænede agent Wade Williams får konstateret terminal cancer, ramler verden selvsagt under hans fødder. Men en mystisk mand har tilbudt ham superkræfter og "evigt liv", hvis han lader sig underkaste en ganske særlig operation.

  Bare kom an!
  Efter kort betænkningstid takker Wade ja, og snart kan han begå sig som alverdens mest adrætte og drabelige dyr, på samme tid og gerne i slow motion. Så kan fjenderne og skurkene bare komme an, og det gør de også.

  Kunstnernavnet Deadpool
  Wade tager kunstnernavnet Deadpool og iklæder sig en Spiderman-lignende heldragt. Så kan han nemlig både gemme sit vansirede ansigt og bevare sin anonymitet. Målet er at bekende kulør for kæresten, der tro, at Wade er død.

  Et rasende tempo
  Så går det ellers i allerhøjeste grad over stok og sten, i et rasende tempo og med helt enorme mængder af computergrafik, biljagter og blodige dueller i en ren actionheksekedel. Formildet til dels af den omtalte selvironi, for "Deadpool" bekender hele tiden kulør i retning af de mange klichéer, bl.a. fordi Wade ofte taler direkte til tilskueren.

  Bulder & brag
  Således kan han også bede filmen om underlægningsmusik, når han finder denne påkrævet, igen et tegn på, at man er opmærksom på den megen bulder og brag. Men derfor fylder filmen alligevel meget i både billede og lyd.

  Herligt bramfri
  Bedst fungerer herlighederne, når humoren rammer et lille minefelt af lavplat prutte- eller onanihumor. Her kan "Deadpool" være herligt bramfri og overskrider alverdens grænser for pli og Hollywood-dannelse.

  Eklatant selvbevidsthed
  Ryan Reynolds trives tydeligvis i den actionkomiske titelrolle, men "Deadpool" er ikke skuespillernes film. Hertil er indpakningen for bombastisk og selvbevidstheden for eklatant - til trods for den hæderligt forsøgte ironiske distance.  Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2016, USA, Action, Eventyr, Komedie, 108 min.

  Dansk titel: Deadpool
  Instr: Tim Miller Prod: Simon Kinberg, Ryan Reynolds, Lauren Shuler Donner Manus: Rhett Reese, Paul Wernick Baseret på: karakterer af Fabian Nicieza & Rob Liefeld Foto: Ken Seng Klip: Julian Clarke Mus: Junkie XL
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation
  Priser
  • GG-N - Bedste film
  • GG-N - Bedste skuespiller (Reynolds)