The Eagle Has Landed (1976)

  Nazisterne har en plan om at drage til Storbritannien og kidnappe Winston Churchill, men det bliver svært at koordinere.


  FORNØJELIG BLANDINGSFILM

  Veldrejet og solid krigsfilm med pænt skuespil og dragende on location-fotografering.
   

  En stor mission

  Michael Caine, Donald Sutherland og Robert Duvall ses i tre vidt forskellige roller som samarbejdende i en mission for nazisterne: De planlægger at kidnappe Winston Churchill - på Adolf Hitlers personlige ordre.

  Operation i vanskeligheder
  Det kræver naturligvis en del forarbejde, men det rigtigt svære opstår først, da delegationen kommer til England, hvor de efter en uheldig afsløring kommer i vanskeligheder. Kærlighed bliver der også plads til, da en rigtigt fjollet charmetrold til Donald Sutherland bliver fascineret af 19-årige Jenny Agutter og vice versa.

  Overbevisende scenarie
  Instruktør John Sturges viser det store overblik. Krigsscenariet er begrænset men overbevisende. Skuespillerne smittes tydeligvis af det gode og grundige filmhåndværk, der præger hele produktionen.

  Fine biroller
  Bedst er spillerne i de mindre roller. Således kan Heinrich Himmler opleves i en ualmindelig spændende afskygning, spillet af Donald Pleasence, og den senere så berømte tv-serie-skurk, Larry Hagman, leverer gennem ganske få scener skønt spil som stresset militærmand.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1976, Storbritannien, Krig, Eventyr, Thriller, Teenagere, 136 min.

  Dansk titel: Ørnen er landet
  Instr: John Sturges Prod: David Niven Jr., Jack Wiener Manus: Tom Mankiewicz Baseret på: roman af Jack Higgins Foto: Anthony B. Richmond Klip: Anne V. Coates Mus: Lalo Schifrin