Great Expectations (1998)

  Barndommens brusende forelskelse bliver en besættelse for en ung billedkunstner.


  ROMANTISK TOVTRÆKKERI

  Great Expectations-filmatiseringer:

  Great Expectations (1946)

  Great Expectations (1998)

   

  En lille håndfuld hotte skuespillere mødes i denne Charles Dickens-nyfortolkning, en ubegribeligt vedholdende kærlighedshistorie, der ryger af sporet og havner i den rene suppe.

  En krævende forelskelse
  Ethan Hawke spiller den privilegerede, Finn Bell, der som dreng forelsker sig i den blonde, Estella. Pigen - og siden kvinden - bliver en altomsluttende besættelse for ham. Det er lige før, hans pludselige succes som billedkunstner ryger i vasken til fordel for Estella, der hele tiden forsvinder og dukker op igen.

  Pyssenyssede historier
  "Great Expectations" rummer delikat fotografering, konsekvent i Alfonso Cuaróns fløjlsbløde instruktion. Skuespillerne agerer pænt og nydeligt foran kameraet i evig bevægelse, men den pyssenyssede historie undergraver efterhånden de gode intentioner.

  Ganske uvedkommende
  Man kan ikke hidse sig op over de gentagne "borte-borte-tit-tit"-lege, som Estella og Finn udøver - deres kærlighed forbliver ganske uvedkommende for tilskueren. Smukt i glimt men forbavsende hurtigt glemt.

  Fin De Niro-birolle
  Paradoksalt nok rummer filmen en ganske glimrende lille rolle til Robert De Niro, en af hans bedre igennem mange mange film, men som figur i filmen står han svagt og overfladisk.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1998, USA, Romantik, Drama, Børn på film, 107 min.

  Dansk titel: Store forventninger
  Instr: Alfonso Cuarón Prod: Art Linson Manus: Mitch Glazer Baseret på: roman af Charles Dickens Foto: Emmanuel Lubezki Klip: Steven Weisberg Mus: Patrick Doyle