Järngänget (2000)

  En gruppe unge mænd på druk-kanotur kommer i vanskeligheder, da en pige findes myrdet. Hvem kan huske, hvad der skete?


  DYSTER SVENSK MENNESKETRAGEDIE

  En svensk thriller, der på nogle måder er i familie med den anderledes intense, Jägarna (1996), men som tydeligvis også har sine amerikanske forbilleder.

  Øller på stribe
  "Järngänget" består af fire unge mænd, der er taget på druk-kanotur i det nordsvenske. Øllerne bliver skyllet ned på stribe, og der bliver sukket efter kvinder.
   

  Ønske i opfyldelse

  Ønsket går i opfyldelse, da drengene støder på to unge piger oppe ad elven. De stikker næserne sammen og slår lejr. En af pigerne er meget lidt interesseret i drengenes tilnærmelser, ligesom en af drengene også har meldt sig ud af drikkeriet.

  Et mysterium
  Næste morgen er en af pigerne sporløst forsvundet, og politiet sættes på sagen. Ingen af fyrene synes at vide, hvad der er sket. Nogle var meget fulde, andre sov jo.. Et mysterium står for at skulle løses.

  Savner bid
  Solidt og pænt håndværk, men filmen savner bid. Man bliver kun ganske sjældent revet med, mestendels er der tale om småforkølede forsøg på at skabe en smule spænding. Skuespillet er pænt og naturligt, de unge er fint suppleret af mere modne med Marika Lagercrantz og Per Oscarsson som fremtrædende figurer.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2000, Sverige, Thriller, 96 min.

  Dansk titel: Järngänget
  Instr: Jon Lindström Prod: Lennart Dunér Manus: Mats Gustavsson, Rita Holst, Jon Lindström Foto: Jens Fischer Klip: Darek Hodor Mus: Patrik Frisk