The Lincoln Lawyer (2011)

  En selvsikker succes-advokat er tæt på at bukke under, da en åleglat og stinkende rig klient viser sig at have snavset mel i posen.


  OBJECTION // SUSTAINED

  Tilbage til rødderne: længe siden vi har set et rigtigt retssalsdrama, som amerikanerne ellers elsker at filme i udpenslede scener.

  Russisk roulette
  "The Lincoln Lawyer" fortæller historien om forsvarsadvokaten Mick Haller, der kommer til at gabe over lidt for meget, da hans unge Beverly Hills-klient, Louis Roulet, viser sig at ville spille russisk roulette med sin advokat.

  Snavset mel i posen
  Roulet har nemlig ikke rent mel i posen, men hvad skal Haller gøre - han er jo underlagt tavshedspligt, og Roulet har pengepungen og familiedynastiet i orden.

  Overflade
  Filmen glider af på overfladen fra starten: der er ikke bid i det forudsigelige plot, og klichéerne stortrives. Samtidig er fortællestilen temmelig uinspireret, og skuespillerne indfanges af den tamme stemning og præsterer derefter.

  Masser af musik
  Der er enormt meget musik - og nærved hele tiden, som om man har villet camouflere den tamme historie, men effekten er modsat.

  Ikke helt stuerent
  Matthew McConaughey har sine øjeblikke som forsvarsadvokaten med de ikke helt stuerene arbejdsmetoder, mens Ryan Phillippe bedst kan beskrives som kedelig som hans klient, Louis Roulet.

  Små friske pust
  Et friskt pust udgør William H. Macy som langhåret informant. Bryan Cranston dukker op som sammenbidt politimand, der tror han kan få et horn i siden på Haller.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2011, USA, Thriller, Krimi, Drama, Retssalsdrama, Biler på film, 118 min.

  Dansk titel: The Lincoln Lawyer
  Instr: Brad Furman Prod: Sidney Kimmel, Gary Lucchesi, Tom Rosenberg, Scott Steindorff Manus: John Romano Baseret på: roman af Michael Connelly Foto: Lukas Ettlin Klip: Jeff McEvoy Mus: Cliff Martinez