The Call (2013)

  En 911-telefondame følger direkte med i en kidnapning, da en teenagepige ringer fra bunden af et bagagerum. Herfra bliver det en kamp mod tiden.


  KLAMSVEDT

  Helt igennem klassisk klichémættet, men også uhyre veldrejet Hollywood-thriller; i hvert fald lige indtil den usandsynligt dumme slutning.

  Mere end ren rutine
  Det fortærskede psykopatisk familiefar med dobbeltliv kidnapper blond teenager-tema er i hænderne på instruktør Brad Anderson mere end bare ren rutine.

  Udvidet intensitet
  "The Call" byder på en udvidet intensitet i omgangen med nøglepunkterne klaustrofobi, angst og afmagt. Intensiteten affødes blandt andet af den veltimede historie, der i vid udtrækning foregår gennem en telefonforbindelse den kidnappede og alarmcentralen imellem.

  Bagagerumshelvede
  Bagagerumshelvedet er uhyggeligt skarpt fortalt med den nødvendigt klaustrofobiske autenticitet i et nærved totalomsluttende mørke. Men det er ligeså meget den evige uvished for, hvad der skal ske, når bilen engang stopper, der udgør filmens hormonpumpende fremdrift.
   

  Lyner af utilregnelighed

  Halle Berry er i filmens hovedrolle måske knapt nok en interessant figur. Fra at være en labil og påvirkelig telefonpasser tager hun mod filmens slutning pludselig sagen i egen hånd. Bedre bund er der i unge Abigail Breslins offerrolle, ligesom Michael Eklund lyner af utilregnelighed i filmens sprængfarlige skurkerolle.

  Umagen værd
  Meget tabes på gulvet i filmens lattervækkende slutning. Men trods alt - den lovligt larmende fortællestil med rigeligt musik medregnet - en thriller, der er umagen værd.  Anmeldt i 2013 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2013, USA, Thriller, Krimi, Teenagere, Biler på film, Seriemordere, 94 min.

  Dansk titel: The Call
  Instr: Brad Anderson Prod: Bradley Gallo, Michael A. Helfant Manus: Richard D´Ovidio Foto: Tom Yatsko Klip: Avi Youabian Mus: John Debney