Piranha 3D (2010)

  Et undersøisk jordskælv danner et stort krater, så hengemte fortids-piratfisk kommer op til overfladen og lugter sommerblod blandt trendy badegæster.


  PATVÆRK PÅ PRØVE

  Sammenhængende film:

  Piranha (1978)

  Piranha 3D (2010)

   

  Der bliver vist grimme fisketænder, når denne films sultne fortidspiratfisk går på rov mellem fulde og barbrystede unge festaber: "Piranha" er en jævnt smagløs gyser med klare komiske twists.

  Undersøisk jordskælv
  Efter et større undersøisk jordskælv dannes et kæmpe krater, der forbinder den eksisterende badesø med en gammel sø under bunden. Hernede har en ellers konstateret uddød piratfisk hygget sig i millioner af år og har efter sigende overlevet ved rendyrket piratfiskekannibalisme.

  Et sandt blodbad
  Det er dårligt nyt for badesæsonen, særligt fordi søen er det helt store samlingssted for unge mennesker, der elsker at feste igennem med bare bryster, høj musik og masser af øl. Den lokale sherif kommer på sagen, men det skal vise sig nærved umuligt at råbe de unge op, i hvert fald indtil piratfiskene går amok i et sandt blodbad.

  Abefest
  "Piranha" er helt utroligt fokuseret på sit Ibiza-abefestlignende ungdomstema. Der er rigeligt med bare patter og liderlige fyre med en håndbajer i mundvigen, og nøgne damer åler sig gennem det klare vand som skuespillere i en lille pornofilm, som en lokal fantast er ved at få i kassen.

  Havner på søbunden
  Kønt er det mildt sagt ikke, og filmen havner da også nærmere på søbunden end noget andet sted, når dommen skal afsiges. For der er hverken bid i de ellers skarpe fisketænder eller i det trendy sommerfesttema. Begge dele er ude af balance og bliver lige dele frastødende og lattervækkende.

  Små effektive gys
  Små effektive gys opstår ud af det undersøiske, når fx fiskene nærmer sig i store stimer, og et par bare baller i en badering er målet for første angreb. Men det er bestemt mere undtagelsen end reglen.

  Ingen gnist
  I de bærende roller og i øvrigt nogle af filmens mest påklædte personer ses Elisabeth Shue og Ving Rhames. Der er dog slet ikke lagt op til, at skuespillet kan slå gnister. Det er tværtimod en film, der helt igennem slår sig op på det dumsmarte, både hvad angår gys og kollektivt patværkshysteri - komplet med masser af genrevekslende underlægningsmusik og oprindeligt i et endnu mere heftigt 3D-univers.  Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  2010, USA, Gyser, Thriller, Dyr på film, 88 min.

  Dansk titel: Piranha 3D
  Instr: Alexandre Aja Prod: Alexandre Aja, Mark Canton, Grégory Levasseur, Marc Toberoff Manus: Pete Goldfinger, Josh Stolberg Foto: John R. Leonetti Klip: Baxter Mus: Michael Wandmacher